Ronaldo kihagyott büntetőjén bukta a bajnokságot a Real

Madrid, 2015. április 22.
Chicharito, a spanyol Real Madrid játékosa a szintén spanyol Atletico Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott visszavágó mérkőzésen a Real otthonában, a Santiago Bernabeu Stadionban 2015. április 22-én.
Madrid, 2015. április 22. Chicharito, a spanyol Real Madrid játékosa a szintén spanyol Atletico Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott visszavágó mérkőzésen a Real otthonában, a Santiago Bernabeu Stadionban 2015. április 22-én. (MTI/EPA/Juanjo Martin)
Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság 36. fordulójában a Real Madrid 0-2-ről egyenlített a Valencia ellen, de a győztes gólt nem tudta begyötörni, így két fordulóval a vége előtt négypontosra nőtt a hátránya az éllovas Barcelonával szemben. Cristiano Ronaldo büntetőt hibázott. 

Spanyol bajnokság, 36. forduló

Real Madrid-Valencia 2-2 (0-2) G: Pepe 56., Isco 84., ill. Paco 19., Fuego 26.
Korábban: Barcelona-Real Sociedad 2-0

Rosszul kezdte a meccset a Real Madrid, a Valencia Paco Alcacer góljával már a 19. percben hátrányba került, majd egy beadást a kapunak háttal állva a kapuba csúsztató Fuego góljával már kettővel mentek a vendégek.

Hogy igazán katasztrofális legyen az első félidő, Cristiano Ronaldo büntetőjét a 47. percben kivédte az elképesztő bravúrok egész sorát bemutató Diego Alves. A második félidő közepén Pepe fejesével közelebb araszolt a Realt, de az egyenlítés nem akart összejönni, és vészesen fogyott az idő.

Ezt valószínűleg elbukja a Real Forrás: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

A Barcától virtuálisan ötpontos hátrányban levő Realt végül Isco mentette meg, a támadó egy szép csel után 22 méterről gyönyörű gólt csavart a Valencia kapujába. A hátralevő időben a madridiak nagy erőkkel támadtak, a fellazult védekezés miatt őrült rohangálás folyt a pályán, volt bőven helyzet mindkét oldalon, de hiába hosszabbított öt percet a játékvezető, a Real nem tudta megnyerni a meccset.

A döntetlennel a madridiak két fordulóval a bajnokság vége előtt négy pontra vannak a Barcelonától, amely ugyan a következő fordulóban – ha lesz olyan – az Atlético Madrid otthonában lép pályára, de akár még a vereség is beleférhet a Barcának.