A Chelsea levehetné a rontást az elátkozott kapusról

Robert Green, Queens Park Rangers, QPR, foci
UNITED KINGDOM, Manchester : Queens Park Rangers' English goalkeeper Robert Green (L) clashes with Manchester City's English midfielder James Milner during the English Premier League football match between Manchester City and Queens Park Rangers at the Etihad Stadium in Manchester, northwest England, on May 10, 2015. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
A vasárnapi, Manchester Citytől elszenvedett 6-0-s vereséggel végleg eldőlt, hogy a Queens Park Rangers elbúcsúzott az angol labdarúgó-bajnokság élvonalától. A londoniak válogatott kapusa, Robert Green negyedszer esett ki a Premier League-ből, de nem ő a negatív csúcstartó. Lehet, hogy a nyáron a Chelsea szerződteti.

A tavalyi bajnok Manchester City simán 6-0-ra nyert vasárnap a sereghajtó Queens Park Rangers, amely így biztosan kiesett az angol labdarúgó-bajnokság élvonalából. Az egyik legszomorúbb játékos a 12-szeres angol válogatott kapus, Robert Green lehetett, aki pályafutása során negyedszer élte át ezt az érzést.

A 35 éves Green pályafutása során mindössze három klubban védett, de egyik sem hozott neki igazán szerencsét. A Norwich Cityvel (1999-2006) hat másodosztályú szezon után sikerült feljutnia, de egyből ki is pottyant az élvonalból. Következett a West Ham United, ott 2006 és 2011 között a Premier League-ben szerepelt, de utolsó, 2011-12-es szezonját már a Championshipben töltötte. 2012-ben igazolt a QPR-hoz, amellyel egyből kiesett, majd visszajutott, és idén ismét kiesett.

Robert Green bravúrjai sem segítette a QPR-on Forrás: AFP/Paul Ellis

A négy búcsúval azonban még nem csúcstartó a Premier League-ben, a 89-szeres válogatott izlandi balbekk, Hermann Hreidarsson, illetve a 29-szeres walesi válogatott csatár, Nathan Blake öt-öt alkalommal pottyant ki a legmagasabb osztályból.

Greene egyébként jó szezont zárt, úgy kapott az első 35 fordulóban 61 gólt, hogy a Daily Mail statisztikája szerint összesen 110 bravúros védést mutatott be addig.

Az átkát a Chelsea törheti meg, a londoniak ugyanis őt szemelték ki második számú kapusnak Thibaut Courtois mögé, amennyiben Petr Cech valóban távozik a nyáron.