Társoldalunk:

A Chelsea levehetné a rontást az elátkozott kapusról

2015.05.11. 19:01

A vasárnapi, Manchester Citytől elszenvedett 6-0-s vereséggel végleg eldőlt, hogy a Queens Park Rangers elbúcsúzott az angol labdarúgó-bajnokság élvonalától. A londoniak válogatott kapusa, Robert Green negyedszer esett ki a Premier League-ből, de nem ő a negatív csúcstartó. Lehet, hogy a nyáron a Chelsea szerződteti.

A tavalyi bajnok Manchester City simán 6-0-ra nyert vasárnap a sereghajtó Queens Park Rangers, amely így biztosan kiesett az angol labdarúgó-bajnokság élvonalából. Az egyik legszomorúbb játékos a 12-szeres angol válogatott kapus, Robert Green lehetett, aki pályafutása során negyedszer élte át ezt az érzést.

A 35 éves Green pályafutása során mindössze három klubban védett, de egyik sem hozott neki igazán szerencsét. A Norwich Cityvel (1999-2006) hat másodosztályú szezon után sikerült feljutnia, de egyből ki is pottyant az élvonalból. Következett a West Ham United, ott 2006 és 2011 között a Premier League-ben szerepelt, de utolsó, 2011-12-es szezonját már a Championshipben töltötte. 2012-ben igazolt a QPR-hoz, amellyel egyből kiesett, majd visszajutott, és idén ismét kiesett.

Robert Green bravúrjai sem segítette a QPR-onForrás: AFP/Paul Ellis

A négy búcsúval azonban még nem csúcstartó a Premier League-ben, a 89-szeres válogatott izlandi balbekk, Hermann Hreidarsson, illetve a 29-szeres walesi válogatott csatár, Nathan Blake öt-öt alkalommal pottyant ki a legmagasabb osztályból.

Greene egyébként jó szezont zárt, úgy kapott az első 35 fordulóban 61 gólt, hogy a Daily Mail statisztikája szerint összesen 110 bravúros védést mutatott be addig.

Az átkát a Chelsea törheti meg, a londoniak ugyanis őt szemelték ki második számú kapusnak Thibaut Courtois mögé, amennyiben Petr Cech valóban távozik a nyáron.