Vágólapra másolva!
Egyetlen csapat tudott eddig a BL történetében háromgólos hátrányból továbbjutni, úgyhogy a Barcelona elleni visszavágóra készülő Bayern München hihetetlen nagy feladat előtt áll. A meccset online is megnézheti.

Josep Guardiola az elmúlt 15 év legjobb csapatának nevezte a mostani Barcelonát, ami azért is érdekes, mert nagyvonalúan elfeledkezett róla, hogy 2008 és 2012 között éppenséggel az általa irányított Barca sem volt gyenge, például minden létező sorozatot megnyert.

De ha ő mondja, fogadjuk el, hiszen pont a korábbi barcelonai munkája miatt van megfelelő összehasonlítási alapja, és az elődöntő első meccsén a saját bőrén érezhette, hogy mennyire erős az ellenfél. Igaz, Guardiola azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a Nou Campban a 77. percben még 0-0 volt az állás, a vége mégis 3-0 lett a Barcának, ami sokak szerint lefutottá teszi a visszavágót.

Bayern: három meccs rúgott gól nélkül

"Gólokat kell lőnünk, de azt is tudjuk, hogy nem várható olyan gólfesztivál, mint a Sahtar (7-0) vagy a Porto elleni (6-1) visszavágón. Türelmesnek kell lennünk, 20-25 perc alatt nem tudjuk majd elérni a céljainkat. Mi vagyunk a Bayern, és sosem mondanék olyat, hogy nincs esélyünk" – mondta Guardiola a sajtótájékoztatón.

"Mi vagyunk a Bayern!" Forrás: AFP

Hiába az edző optimizmusa, a Bayern kétségkívül gödörben van, előbb kiesett a német kupából a Dortmund ellen, majd zsinórban háromszor rúgott gól nélkül kapott ki. E három vereség közül kettő a Bundesligában született, amelyet már megnyert a csapat, így maximum csak presztízsveszteséget jelentett, a harmadik, a Barca elleni, viszont szinte lehetetlen helyzetbe sodorta Mülleréket.

Nem csak kontrázni akar a Barca

Annál is inkább, mivel a Barcelona legutóbbi 30 tétmeccse során csak egyszer nem tudott gólt lőni – a Málaga elleni, 1-0-ra elbukott hazai bajnokin –, márpedig ha Münchenben betalál, akkor a Bayernnek már ötöt kéne lőnie, hogy eljusson a berlini döntőbe.

A Barca az utóbbi hét tétmeccsén 25 gólt szerzett, miközben egyet sem kapott. Arra azért nem tennénk nagyobb összeget, hogy a katalánok Münchenben is lehúzzák a rolót, de mivel a Bayernnek mennie kell előre, Messiék számára biztos kínálkoznak majd lehetőségek a kontrákra.

Messinek Barcelonában negyed óra elég volt Forrás: AFP

"Az nem lenne célravezető, ha csak a kontrákra építenénk, szeretnénk sokat birtokolni a labdát, és egyensúlyba hozni a támadást és a védekezést. Ha csak utóbbival foglalkoznánk, az öngyilkos taktika lenne, higgadtnak kell maradnunk, és minél többször el kell jutnunk a Bayern kapujáig" – magyarázta Luis Enrique, aki első barcás idényében egyből BL-döntőbe vezetheti a csapatot. És ott van már a Király-kupa fináléjában, továbbá vezeti a spanyol bajnokságot.

A két évvel ezelőtti győzelem most döntőt érne

A két csapat két évvel ezelőtt is az elődöntőben találkozott, és akkor a Bayern hazai pályán 4-0-ra győzött – most ez az eredmény újra döntőt érne. Nem elhanyagolható különbség, hogy akkor Robben és Ribéry is a pályán volt, most azonban egyikük sem bevethető, ahogy Alaba és Badstuber sem. Ráadásul a BL történetében csak egy csapat volt, amely háromgólos zakó után fordítani tudott: 2004 tavaszán a Deportivo a negyeddöntőben 4-0-val ejtette ki a San Siróban 4-1-re nyerő Milant.

Nézze nálunk!

A Bayern-Barca mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt! (A közvetítés technikai támogatója a GamaxMédia.)

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó
Bayern München (német)-Barcelona (spanyol), 20.45