Vágólapra másolva!
Az amerikai női futballválogatott 0-0-ra állt az írek elleni felkészülési mérkőzésen, amikor az első félidő végén érdekes körülmények között megszületett a meccs első gólja.

Az írek játékosa, Ruesha Littlejohn egy szöglet után valószínűleg menteni akart, de izomból arcon lőtte a gólvonalon álló társát, Meabh De Burcát. Az írek kapusa, Niamh Reid-Burke figyelmen kívül hagyta, hogy a labda még játékban volt, és kidőlt társa állapota felől érdeklődött, az amerikaiak azonban nem álltak le, és a középre passzolt labdát Abby Wambach a hálóba lőtte.

Még véletlenül sem mondjuk, hogy Wambach szabálytalan volt, ő csak a dolgát tette, és a bíró sem fújt, de láttunk már olyat, hogy valaki ilyen esetben megállt, Paolo Di Canio például hasonló esetben megfogta a labdát, amiért utólag Fair Play-díjat kapott.

Wambach egyébként minden idők leggólerősebb válogatott játékosa, 240-szer szerepelt az amerikai csapatban, és ezeken eddig 180 gólt lőtt. 2012-ben ő lett a világ legjobb női focistája, de tavaly is az első három között végzett.