A kormány alaposan kitömi Deutsch MTK-ját

Hidegkuti Nándor Budapest, 2015. május 4.
A bontás alatt álló Hidegkuti Nándor Stadion 2015. május 4-én. Az MTK labdarúgócsapatának új, 5000-5500 néző befogadására alkalmas, UEFA III-as besorolású stadionja a tervek szerint 2016 nyarára épül meg.
MTI Fotó
Budapest, 2015. május 4. A bontás alatt álló Hidegkuti Nándor Stadion 2015. május 4-én. Az MTK labdarúgócsapatának új, 5000-5500 néző befogadására alkalmas, UEFA III-as besorolású stadionja a tervek szerint 2016 nyarára épül meg. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Több mint 3 milliárd forintot ad az MTK-nak a magyar kormány, az összegből jut az új stadionra, és az utánpótlás-nevelő edzőközpontra is.  A 3,04 milliárdból már idén 2,24-et kap a klub. 

A Magyar Közlöny [PDF] legfrissebb számából derült ki, hogy Orbán Viktor 3,04 milliárd forint előállítására szólítja fel a nemzetgazdasági- és az emberi erőforrások miniszterét. A létesítményfejlesztésre szánt összegből 2,24 milliárdot júliusig megkap az MTK, a fennmaradó 800 millió forintot a 2016-os költségvetésből egészíti ki a kormány.

Az MTK nem csak a Hidegkuti Nándor Stadion felújítására kap pénzt, a sporttelepen belül kialakításra kerülő utánpótlás-nevelő edzőközpontra is bőven jut, sőt az MTK városmajori sporttelepének a fejlesztésére is, amelyet a BSE-vel való fúziónak köszönhetően került az MTK kezelésébe.

Bontják a Hidegkuti stadiont Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az MTK elnöke az a Fidesz európa parlamenti képviselője, Deutsch Tamás, akit a fúzió után választottak meg újabb öt évre, az ügyvezető elnök pedig a testvére, Deutsch Péter, aki az MTK-t birtokló Blue & White Befektetői csoport egyik vezetője.