Vágólapra másolva!
Alvaro Morata nem az első olyan csatár volt, aki a Real Madridnál könnyűnek találtatott, aztán visszatérve megmutatta, hogy kár volt ilyen könnyen lemondani róla. A Juventus spanyol csatárával azért óvatosabb volt a Real, mint neves elődjeivel, Morata mégis oda-vissza beköszönt nevelőegyesületének, és nagy részt vállalt a madridiak kiverésében. 

Ha BL-t nyer a Juve, Morata egy elit társaság tagja lesz, hiszen tavaly még a Real Madrid – igaz, keveset foglalkoztatott – játékosaként nyert. Csapat ugyan még soha nem védte meg a címét a BL-ben, játékosok azonban már négyen is: Marcel Desailly, Samuel Eto’o, Gerard Piqué és Paulo Sousa is egymás után kétszer nyert, csak más csapatokkal.

A Juve csatára hozzájuk csatlakozhat, de van egy másik, igen illusztris tagokból álló csoport, aminek már a múlt heti, illetve a tegnapi teljesítményével a tagjává vált.

Forrás: AP/Alessandro Di Marco

Köcsög Madrid, tisztelegj a bajnoknak!

Samuel Eto’o 1997-től egészen 2000-ig volt a Real Madrid játékosa, bár a felnőtt csapatban nagyon kevés lehetőséget kapott. A Castillából került kölcsönbe több más csapathoz, utoljára a Mallorcához, ahova végül végleg elengedte a Real. Nem kellett volna.

Eto’o azóta a világ egyik legjobb csatárává vált, négyszer választották a legjobb afrikai futballistának, háromszoros spanyol bajnok, háromszoros BL-győztes, kétszeres Afrika-kupa-győztes, és egy sereg más díj nyertese. Mindeközben még Mallorca-játékosként megkezdte a madridiak negyedelését, aztán a Barcelonával rendszeresen gólt lőtt a Real ellen. Egy barcelonai bajnoki cím után egészen odáig ment, hogy egy Madridot gyalázó rigmust énekeltetett a közönséggel. Később bocsánatot kért, de hiába.

A hálátlan gyermek visszatér

A Zaragozában remeklő Fernando Morientest szintén 1997-ben vette meg a Real Madrid, de az akkor 21 éves csatár csak ritkán tudott állandó helyet követelni magának a csapat támadósorában. Pedig megbízhatóan termelt, hiába voltak olyan vetélytársai, mint Predrag Mijatovics, Davor Suker, Ronaldo. Kibírt hét teljes évet Madridban, míg egyszer betelt a pohár, és elküldte a bánatba Vicente del Bosquét, amiért azonnal ki akarták tenni a csapatból, de végül csak kölcsönadták a Monacónak. Ezt sem kellett volna.

A 2004-es BL-szezon negyeddöntőjében a Monaco ugyan 4-2-re kikapott Madridban, de Morientes gólja életben tartotta a reményt a visszavágóra. Franciaországban is megszerezte a vezetést a Real, de a Monaco 20 perc alatt hármat vágott (Morientes gólját Giuly duplája fogta szendvicsbe), és továbbjutott, majd meg sem állt a döntőig. Morientes egyébként azóta újra a Real Madrid alkalmazottja, 2012 óta a Juvenil B edzője.

Aki most éppen edzőként áll bosszút

Luis Enrique idén valószínűleg megszerzi a Barcelonával a spanyol bajnoki címet a Real Madrid elől, de játékosként is rengeteg borsot tört egykori csapata orra alá. A nagyszerű játékos úgy emlékezett vissza, egyáltalán nem szeretett Madridban játszani (pedig öt éven át szolgálta a madridiakat), és őt sem tartóztatták, amikor távozni akart, így fordulhatott elő az a bődületes hiba a Real részéről, hogy Luis Enrique ingyen igazolt a Barcelonához.

Luis Enrique nyolc évet töltött el Barcelonában, hatalmas sikereket ért el, a klub emblematikus figurája lett, és emellett természetesen nem fogta vissza magát az el clásicókon sem. Eláruljuk, az összes gólját megünnepelte.

Moratával már óvatosabb volt a Real

A Juve csatárában azért biztosan látott valamit a Real Madrid is, hiszen a madridi születésű (igaz, az Atléticóban és a Getaféban is játszott ifistaként a Real előtt) játékost már nem engedte el olyan könnyen, mint a többieket.

A Juve ugyan leperkált 20 millió eurót a csatárért, de a két klub között megkötött szerződésnek van egy olyan záradéka, hogy a Real Madrid a 2015/16-os, illetve a 16/17-es bajnokság végén alku nélkül 30 millióért visszavásárolhatja Moratát. Most, hogy gyakorlatilag kiejtette a Real Madridot a Bajnokok Ligájából, lehet, hogy elgondolkodnak a canterano jövőjén Madridban is.