Ronaldo mégsem segített eurómilliókkal Nepálnak

Cristiano Ronaldo, Real Madrid, foci
ITALY, Turin : Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo takes part in a training session on the eve of the UEFA Champions League semi final football match Juventus vs Real Madrid on May 4, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Save the Children nevű jótékonysági szervezet tagadta azt a sajtóértesülést, amely szerint Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál futballistája hétmillió eurót ajánlott fel a nepáli földrengés áldozatainak.

Múlt héten a So Foot francia sportmagazin szellőztette meg a hírt, hogy Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója éves fizetésének a felét, mintegy hétmillió eurót felajánlott a nepáli földrengés áldozatainak és az összeget a Save the Children nevű alapítványon keresztül juttatta el a pénzt a rászorulóknak.

A jótékonysági szervezet csütörtökön közleményt adott ki, amelyben megköszönte, hogy Ronaldo segített a figyelemfelhívásban, amikor azt kérte a rajongóktól, hogy lehetőségeikhez képest segítsék a nepáliakat.

Cristiano Ronaldo Forrás: AFP/Marco Bertorello

"A civil szervezet szeretné megköszönni, hogy Cristiano Ronaldo és más befolyásos emberek segítettek ráirányítani a figyelmet a földrengés sújtotta Nepál helyzetére, de

azok az információk, amelyek Ronaldo pénzadományáról szóltak, hamisak"

- áll a közleményben.

Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a himalájai országot, a legfrissebb adatok szerint legalább nyolcezren meghaltak és 18 ezren megsérültek. A földmozgást azóta több 6-os és 7-es erősségű utórengés is követte.