Újabb brazil csodagyerek tűnt fel

Nathan, foci
UNITED ARAB EMIRATES, Abu Dhabi : Nathan of Brazil jubilates after scoring a goal against UAE during the two teams' football match in the FIFA U-17 World Cup 2013 at the Mohammad Bin Zayed Stadium in Abu Dhabi on October 20, 2013. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI
Vágólapra másolva!
Július elsejétől a Chelsea játékosa lesz Nathan, az Atlético Paranaense 19 éves középpályása. A brazil labdarúgó sajtóértesülések szerint 4,5 millió fontért váltott csapatot, és öt évre írt alá.

Nathan tavaly májusban mutatkozott be az Atlético Paranaense felnőtt csapatában, eddig mindössze húsz mérkőzésen játszott, de sokáig csak az U23-asokkal készülhetett, mert nem volt hajlandó megújítani szerződését.

Ezt az állapotot használta ki a Manchester City és a Chelsea, a két angol klub versenyfutásából végül a londoniak kerültek ki győztesen.

Nathan a Chelsea-ben folytatja Forrás: AFP/Marwan Naamani

"Nagyon boldog vagyok, hogy az angol bajnoknál folytathatom a páylafutásom, remélem, sokat tanulok és fejlődök majd" - nyilatkozta Nathan (teljes nevén Nathan Allan de Souzahas) a Chelsea honlapján.

Szerződtetésével a klubnak immáron hét brazil játékosa van, Ramires, Willian, Oscar és Filipe Luis mellett Wallace, illetve Lucas Piazon jelenleg kölcsönben szerepel.

Nathan 2013-ban öt mérkőzésen öt gólt szerzett az U17-es világbajnokságon és bekerült a torna All Star-csapatába is. A szakértők a liverpooli Philippe Coutinhóhoz hasonlítják a játékstílusát, hobbija a horgászat, és szereti a Forma-1-et, kedvenc csapata a Ferrari.