Vágólapra másolva!
A Barcelona és a Juventus 2005-ben játszott egymással utoljára a Gamper-kupa keretében. Akkor a 2-2-es döntetlen után 4-2-re nyert tizenegyesekkel a Juve, de a meccs nem ezért lett emlékezetes, hanem mert a világ ekkor tanulta meg igazán Lionel Messi nevét. 

A Gamper-kupára hagyományosan a spanyol bajnokság rajtja előtt kerül sor, és a Barcelona alapítójának, Joan Gampernek állít emléket.

2005 augusztusában a hazai csapatot Frank Rijkaard vezette, az ellenfél kispadján Fabio Capello ült, a pályán pedig olyan sztárok játszottak, mint Ronaldinho, Ibrahimovic, Deco, Del Piero, Cannavaro, Nedved vagy Vieira, de azt est mégsem róluk szólt. Az akkor 17 éves Messi tarthatatlanul rohangált a pályán, nem egyszer bohócot csinált Vieirából is.


"Láttam már korábban az argentin utánpótlás-válogatottban, és úgy voltam vele, hogy milyen jó kis játékos. De aznap este, ahogy kifutott a pályára a tömött lelátók előtt a Barcelona mezében, egészen elképesztő volt, azonnal elkápráztatott. Soha életemben nem láttam hozzá fogható tehetséget" - mondta a mérkőzés után Fabio Capello, aki később azt is elárulta, hogy többször is megpróbálta leigazolni a játékost.

A mérkőzést teljes hosszában itt tekintheti meg.