Vágólapra másolva!
Vasárnapi győzelmével bebiztosította ukrán bajnoki címét a Dinamo Kijev labdarúgócsapata.

A fővárosi együttes hazai pályán 1-0-ra verte az Európa Liga-döntős Dnyiprót, ezzel két fordulóval a zárás előtt hét pont az előnye a második helyezett Sahtar Donyeckkel szemben. A Dinamo Kijev 14. alkalommal bizonyult az ukrán bajnokság legjobbjának. Az előző öt évben a Sahtar Donyeck végzett az élen.

Az oroszoknál is eldőlt a bajnokság, a Zenit 1-1-es döntetlent játszott az Ufa otthonában, és így behozhatatlan előnyre tett szert. A szentpétervári gárda két fordulóval a vége előtt nyolc ponttal vezet a második helyen álló CSZKA Moszkvával szemben. A Zenit 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben volt orosz, 1984-ben pedig szovjet bajnok.

Portugáliában megvédte címét a Benfica, mivel az utolsó előtti fordulóban megőrizte hárompontos előnyét üldözőjével, a Portóval szemben. Az egymás elleni eredményeket tekintve a lisszaboni együttes áll jobban, így üldözője már nem előzheti meg.

A Benfica csapat története 34. bajnoki címét gyűjtötte be azzal, hogy gól nélküli döntetlent játszott a Vitoria Guimaraessel és a Porto is megosztozott a pontokon a Belenensessel.