Társoldalunk:

Vegyen inkább egy 38 évest a ManUnited?

2015.05.17. 10:04

A kapusok döntötték el az Inter-Juventus olasz szuperrangadót, és ez egyiküknek különösen fájt: Samir Handanovic, akit folyamatosan figyelnek a David De Gea pótlására készülő Manchester United scoutjai, hatalmas bakijával elbukta a meccset a csapatának. Vegyenek inkább egy 38 évest? 

Samir Handanovic már az Udinesében is a Serie A egyik legmegbízhatóbb kapusa volt, de mióta 2012-ben az Interhez szerződött, még tovább fejlődött. A szlovén kapus ritkán hibázik, ráadásul igazi tizenegyesölő, ő tartja például az egy szezonban kivédett legtöbb büntető rekordját a Serie A-ban (2011-ben hat 11-est fogott meg).

Handanovicon elment két pontja az InternekForrás: AFP/Olivier Morin

Nem volt meglepetés, hogy amikor Viktor Valdés távozott a Barcelonából, Handanovic neve is szóba került, most pedig a United figyeli, úgyhogy ennél rosszabbkor nem is követhetett volna el mérkőzést befolyásoló bakit. Az EL-helyekre hajtó Internek még nagyon fontos volt a Juve elleni rangadó, a vendégeknek viszont már egyáltalán nem, mégis a Juventus nyert, miután Handanovic belepkézte Alvaro Morata gyengécske (bár talán kicsit megpattanó) lövését.

A United megfigyelői azért egy káprázatos kapusteljesítményt láthattak a Giuseppe Meazzában, bár nem valószínű, hogy a jövőre visszavonuló, 38 éves Marco Storarit szerződtetnék. A Juve cserekapusa ritkán kap lehetőséget, de amikor pályára lép, mindig hozza magát, az Inter ellen például bemutatott egy olyan duplabravúrt, hogy az embernek leesett az álla.