Kamuszagú, hogy Klopp lesz a Real új edzője

Dortmund's head coach Juergen Klopp looks on ahead of the German first division Bundesliga football match Eintracht Frankfurt vs Borussia Dortmund in Frankfurt am Main, central Germany, on November 30, 2014.      AFP PHOTO / DPA/ FREDRIK VON ERICHSEN   GE
Dortmund's head coach Juergen Klopp looks on ahead of the German first division Bundesliga football match Eintracht Frankfurt vs Borussia Dortmund in Frankfurt am Main, central Germany, on November 30, 2014. AFP PHOTO / DPA/ FREDRIK VON ERICHSEN GERMANY OUT RESTRICTIONS / EMBARGO – DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
A Radio Deutschland információ alapján az olasz és a spanyol sajtót is bejárta a hír, hogy a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot is elveszítő Carlo Ancelotti nem tölti ki 2016-is szóló szerződését a Real Madridnál, utódja pedig a Borussia Dortmundtól távozó Jürgen Klopp lesz. 

A német rádióállomás értesülése szerint Klopp hároméves szerződést kap a Realtól, fizetése pedig évi 8 millió euró lesz.

A hivatalos bejelentés május 30-án, a Német Kupa-döntő után várható, amelyet a Borussia Dortmund a Wolfsburg ellen vív majd.

Jürgen Klopp nemcsak klubot, országot is válthat - ám ez egyelőre kérdőjeles Forrás: AFP/Thomas Kienzle


Klopp hét év alatt két bajnoki címet és egy Német Kupát nyert a Borussia Dortmunddal, amellyel 2013-ban a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt. Távozását már korábban bejelentette, indoklásában az állt, hogy teljesen kimerítette a BVB-nél folytatott munka.

A történet akár valósággá is válhat, ugyanakkor biztosan nem ezen értesülés alapján, ugyanis a kérdéses rádió weboldalán egyetlen hír sem foglalkozik az üggyel, az egyik legelismertebb német szakíró szerint pedig egyáltalán nem is létezik a hivatkozott rádió - ez esetben egyszerű névegyezésről lehet szó.


Eközben az olasz La Gazzetta dello Sport arról írt, hogy Carlo Ancelotti a legesélyesebb jelölt a megújulás előtt álló Milan kispadjára.

Hivatalos tájékoztatás egyelőre semmilyen formában nem érkezett sem az érintett kluboktól, sem pedig az edzőktől.