Társoldalunk:

Török bíró vezeti a Juve-Barca BL-döntőt

2015.05.19. 12:26

A török Cunayt Cakir vezeti a Bajnokok Ligája berlini döntőjét, míg az Európa Liga varsói fináléját az angol Martin Aktinson fújja majd. 

Június 6-án a török Cunayt Cakir sípszavára indul majd el a játék a berlini Olympiastadionban, ahol a Juventus és a Barcelona csap össze a Bajnokok Ligája 2014/15-ös szezonjának döntőjében. A 38 éves török játékvezető 2006 óta nemzetközi bíró, több mint 70 UEFA-meccset vezetett már, idén eddig három EL-, és négy BL-meccsen működött közre.

Cakir elfogadott, jó játékvezető, bár az angoloknak nem a szívük csücske, hiszen két kupacsapatukat (a Chelsea-t és a Manchester Unitedet) is nehéz helyzetbe hozta egy-egy fontos BL-meccsen. Különösen a United szurkolói zabosak rá, mert a Real Madrid 2013-as meccsen - igen szigorúan – kiállította az addig jobban játszó, továbbjutásra álló angolok szélsőjét, Nanit.

Cakir a Svédország-Ukrajna Eb-meccsenForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az Európa Liga varsói döntőjét Martin Atkinson vezeti majd, a rutinos angol bíró idén fontos BL-meccseket is vezetett már, például a Juventus-Real Madrid elődöntőt.