Vágólapra másolva!
A Juventus győzelemmel búcsúzott szurkolóitól, a 2014/15-ös szezon utolsó hazai meccsén a Napolit győzte le 3-1-re. A torinói szurkolók a 39. percben a Heysel-tragédia 39 áldozatára emlékeztek szűk egy héttel az 1985-ös szörnyű események évfordulója előtt. 

Serie A, 37. forduló:
Juventus-Napoli 3-1 (1-0) G: Pereyra 13., Sturaro 77., Pepe 93 - 11-esből, ill. David Lopez 50.

A már bajnok Juventusnak nem számított a Napoli elleni rangadó, a vendégeknek viszont nagyon fontos lett volna győzniük, de legalább nem kikapniuk, hiszen még versenyben vannak az utolsó, még BL-t érő dobogós helyért.

A Juve a fiatal Kingsley Koman káprázatos passzát bevágó Roberto Pereyra góljával gyorsan megszerezte a vezetést, amit a második félidőben David Lopez egyenlített ki, miután Gianluigi Buffon kivédte Lorenzo Insignie büntetőjét. A hajrához közeledve Stefano Sturaro egy szép egyéni alakítás végén belőtte a győztes gólt, bár a meglehetősen motiválatlan torinóiaknak nagy szükségük volt a három ponthoz Buffonra, aki bravúrok egész sorát mutatta be.

A vége botrányosra sikeredett

Az utolsó pillanatokra is maradt izgalom, Miguel Britos a labdától távol lefejelte a 16-oson belül Alvaro Moratát. A partjelző kiszúrta a szándékos durvaságot, a Napoli védő piros lapot kapott, a Juve pedig büntetőt lőhetett, amit Simone Pepe gólra váltott.

Emlékezik a Juve-tábor Forrás: Origo

A mérkőzés 39. percében a torinói déli kanyar egy gyönyörű élőképpel emlékezett meg az 1985-ös BEK-döntő tragédiájában elhunyt áldozatokról. A szurkolók egy nagy 39-es feliratot, valamint az áldozatok neveit viselő táblákat emeltek fel, és kifeszítettek egy transzparenst, amin az állt,

Nem ez volt a hétvége egyetlen megható szurkolói megnyilvánulása, a többiről itt írtunk.

Ahogy nem ez volt az egyetlen olasz meccs sem: este az Inter elbukta az Európa Liga-indulási esélyeit, miután kikapott Genovában:

Genoa-Inter 3-2 (2-2), G: Pavoletti 24., Lestienne 41., Kucka 89., ill. Icardi 19., Palacio 30.