Társoldalunk:

Buszos jegyszedőtől rettegnek Európa védői

2015.05.28. 11:54

Az Európa Liga-döntő hőse, Carlos Bacca jegyszedőként dolgozott egy buszon még 20 évesen Kolumbiában, most pedig Európa őt isteníti.

A Sevilla támadója két gólt lőtt a Dnyipro ellen 3-2-re megnyert fináléban, őt dicsérte a győztes spanyol csapatot irányító Unay Emery a varsói mérkőzés után.
Bacca kiváló képességű futballista, aki átlag feletti teljesítményt nyújt versenyhelyzetben" - méltatta kolumbiai támadóját a vezetőedző, hozzátéve, hogy Bacca mindig többre vágyik, éhes a sikerre. - Biztos vagyok benne, hogy a következő kiírásnak úgy vág majd neki, hogy a Bajnokok Ligájában is a legjobb játékos legyen." 

Bacca lőtte a győztes gólt is az EL-döntőbenForrás: MTI/EPA-PAP/Jakub Kaczmarczyk

Bacca nyolc évvel ezelőtt hazájában, Kolumbiában még jegyszedőként dolgozott egy buszon. Húszévesen egy kolumbiai kisfaluban éltem, napról napra éltünk a családommal. Buszokon kellett jegyet szednem, ezzel kerestem a pénzt. Előtte bezárult minden kapu előttem a fociban, de szerencsére egyszercsak elvitt a Junior de Barranquilla, gyakorlatilag akkor kezdődött el a pályafutásom."
A 28 éves Bacca 104 meccset játszott a Sevillában, ezeken 46 gólt szerzett.A Sevilla negyedszer hódította el a második számú európai kupatrófeát (UEFA vagy Európa Liga), ami korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült. A szabályok értelmében az Európa Liga győzteseként a következő idényben a BL-ben indulhat.