Dárdainak nem tetszett a Hertha ajánlata

Dárdai Pál, foci, Hertha
GERMANY, Berlin : Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai waits ahead the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin vs FC Augsburg in Berlin, Germany, on February 28, 2015. The match ends 1-0. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Bár Dárdai Pál teljesítette, amit vállalt, azaz benn tartotta a Herthát a Bundesligában, egyelőre nem sikerült megállapodnia a folytatásról.

Dárdai már túl van az első egyeztetésen Michael Preetz klubmenedzserrel, de hiába beszélgettek a felek négy órán keresztül, egyelőre nem született megegyezés.

A Bild azt írja, Dárdai tisztán látja, hogy milyen hiányosságai vannak a csapatnak, gyors és gólerős játékosokat szeretne, és ezeket a feltételeit a klubvezetésnek is felvázolta.

Az edző úgy látja, a Hertha jelenlegi kerete túl nagy, és létszámcsökkentésre lenne szükség, ami azért nem könnyű, mert a nyáron csak egy játékos szerződése jár le. A Kicker szerint Dárdai elégedetlen volt a klub ajánlatával, így csütörtökön újabb egyeztetések várhatók.

A berliniek főszponzora, a Deutsche Bahn az idény végén távozik, és ha nem lesz elég pénz az erősítésekre, az Dárdai terveit is keresztülhúzhatja. Dárdai a felnőttekkel párhuzamosan az utánpótlásban, az U15-ösökkel is dolgozik a Herthánál, úgyhogy olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy marad a fiataloknál, és nem folytatja a nagycsapatnál.

A Bild mindenesetre azt írja, Dárdai a jövő hét elején hazautazik a magyar válogatotthoz, hogy felkészítse a litvánok elleni barátságos meccsre és a finnek elleni Eb-selejtezőre, úgyhogy egyre sürgetőbb a Hertha vezetése számára, hogy megoldást találjanak az edzőkérdésre.