Vágólapra másolva!
Bő másfél év után távozik a Sampdoria labdarúgócsapatától Sinisa Mihajlovic vezetőedző, akinek utódja Walter Zenga lehet a genovai kispadon.

"Eljött a legnehezebb pillanat, a búcsúé. Ezek az utolsó szavaim a Sampdoria trénereként. A kaland itt véget ér" - írta hétfőn nyilvánosságra hozott nyílt levelében a szerb szakember, aki a hetedik helyen zárta együttesével a Serie A vasárnap véget ért 2014/15-ös szezonját.

A 46 éves szakember 2013 novemberében vette át a genovai csapatot, amely akkor kieső helyen állt.

Sinisa Mihajlovic Forrás: AFP/Marco Bertorello

"Büszke vagyok az elmúlt két évben elvégzett munkára, amelyre a klub és a szurkolók is büszkék lehetnek" - fogalmazott a távozó vezetőedző, aki sokak szerint Rafael Benítez utódja lesz a Napoli együttesénél. Mihajlovic ugyanakkor kijelentette, hogy egyetlen klubbal sem állapodott meg és egyetlen klubbal sem tárgyalt még.

A Sampdoria sportigazgatója, Carlo Osti szombaton úgy nyilatkozott, ha Mihajlovic távozna, akkor Walter Zenga személyében már meg is találta a lehetséges utódot.

Az egykori 58-szoros válogatott kapus edzőként megfordult mindhárom nagy bukaresti klubnál (National, Steaua, Dinamo), de dolgozott a szerb Crvena zvezdánál és a török Gaziantepspornál, legutóbb pedig a Közel-Keleten vállalt munkát, ahol a szaúdi al-Nasszr és az emírségbeli al-Naszrnál, legutóbb pedig az abu-dzabi al-Dzsaziránál dolgozott.