Társoldalunk:

Rájátszás helyett három kör lesz az NB I-ben

2015.06.02. 09:34

Az NB I következő idényében a 12 csapat három kört játszik majd, azaz összesen 33 fordulóra kerül sor.

Török Gábor, az MLSZ elnökségi tagja a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, a következő idénnyel kapcsolatban két lebonyolítási mód merült fel: az egyik, hogy a csapatok két kört játszanak, majd utána felső- és alsóházra bontva még két fordulót, a másik pedig, hogy nincs rájátszás, helyett háromszor találkozik egymással az összes klub.

Végül az utóbbi lett a befutó, mivel Török szerint a rájátszásnál az alsóházi meccsek egy része unalomba fulladt volna, főleg azoknál a csapatoknál, akiket a kiesés már nem fenyeget.

A dán modellt vette át az MLSZ

A háromkörös rendszernél a dán modellt követte az MLSZ, vagyis az utolsó fordulóban azok a csapatok játszanak hatszor otthon, akik a most véget ért idényben az 1-6. hely között végeztek, a többiek pedig eggyel kevesebbszer.

Szóba kerültek azok a klubok is, amelyek nem kaptak licencet a következő szezonra, és Török elárulta, az MLSZ nem hozhatja nyilvánosságra a licenadó bizottság döntésének indoklását. Egyedül a Nyíregyháza járul hozzá, hogy kiderüljön, miért nem kapott licencet, erről bővebben itt olvashat.