Ismeretlenek is bejelentkezhetnek Blatter posztjára

BLATTER, Joseph Zürich, 2015. május 29.
Ali bin al-Husszein jordániai herceg felszólal a FIFA tisztújító kongresszusának második napján, 2015. május 29-én Zürichben. A FIFA ezen a napon választ új elnököt, Joseph Blatter egyetlen kihívója Ali bin al-Hussz
Zürich, 2015. május 29. Ali bin al-Husszein jordániai herceg felszólal a FIFA tisztújító kongresszusának második napján, 2015. május 29-én Zürichben. A FIFA ezen a napon választ új elnököt, Joseph Blatter egyetlen kihívója Ali bin al-Husszein. (MTI/AP/Walter Bieri)
Vágólapra másolva!
Sepp Blatter lemondását követően biztos, hogy ismét versenybe száll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöki posztjáért Ali bin al-Husszein ismét. A jordániai herceg mellett felbukkanhatnak ismeretlen jelöltek is.

Ugyan a múlt pénteki elnökválasztáson alulmaradt Sepp Blatterrel szemben Ali bin al-Husszein, a jordániai herceg azt üzente, hogy új választás esetén ismét megméretteti magát.

"Ali herceg készen áll" - mondta a francia hírügynökségnek Szalah Szabra, az Ali bin al-Husszein által irányított jordániai labdarúgó-szövetség alelnöke, hozzátéve, hogy a herceg kész lenne akár azonnal átvenni a FIFA elnökségét, ha erre kérnék. Ali bin al-Husszein a pénteki szavazáson az első kör után visszalépett, miután csak 73 szavazatot kapott, míg Blatter 133-at.

Ali bin al-Husszein jordániai herceg ismét jelöltetné magát Forrás: MTI/AP/Walter Bieri

Az amerikai SB Nation sportportál szerint logikus, ha a jordániai herceg ismét indul a posztért, de miután az előző választáskor a többi jelölt éppen azért lépett vissza a javára, hogy segítse a Blatter elleni harcban, most mindenki újra indulhat.

Ez azt jelenti, hogy a holland szövetséget vezető Michael van Praag és a korábbi aranylabdás portugál futballista, Luis Figo is jelöltetheti magát, de ismét benyújthatja pályázatát Jerome Champagne is. Az 55 éves francia szakember 2002 és 2010 között főtitkárhelyettesként dolgozott a FIFA-nál, és bár megpróbálkozott a kampányolással, idén februárban végül visszalépett.

Michel Platini és Senes Erzik Forrás: AFP/Joe Klamar

A Guardian listája már meglepőbb, a brit portál Ali bin al-Husszein, Michel Platini és Luis Figo mellett két ismeretlen nevet is bedobott. Egyikük Senes Erzik, a Török Labdarúgó Szövetség egykori elnöke, az UEFA korábbi alelnöke, a másik pedig Ted Howard, az észak- és közép-amerikai futballszövetségeket tömörítő konföderáció (CONCACAF) főtitkárhelyettese.

A Guardian ugyanakkor azt írta, a közvéleményt az nyugtatná meg a leginkább, ha egy olyan menedzser szemléletű szakember venné át az irányítást, aki kívülről érkezve mentes lenne minden korábbi korrupciós botránytól.