Két és fél milliárdot elvont a kormány a stadionépítésektől

Győri ETO, Foci
Győri ETO - Pápa bajnoki mérkőzés. A meccs 0-0-ás végeredménnyel zárult
Vágólapra másolva!
A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint kb. 2 és fél milliárd forintot vont el a kormány négy csapat, a Honvéd, a Győr, a Pécs és a Vasas sportlétesítmény-fejlesztésétől.

A kormány a Köztársasági Elnökség múlt évi 280 millió, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,7 milliárd forint kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványának döntő részben sport célú felhasználásáról döntött.

Az atlétika kapja a legtöbbet

A legnagyobb összeg - 1 milliárd 830 millió forint - egyes atlétikai és egyéb sportfejlesztésekre jut. A Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintot kapnak. A sport célból kivétel a rendőrség, amelynek 280 millió forintot juttatott a kormány.

A győri stadiontól is megvontak 560 milliót Fotó: Polyák Attila - Origo

A határozat az átcsoportosítások között a Budapest Bozsik Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 400 millió, a Győri ETO Futball Club labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 560 millió, a pécsi labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztéstől, valamint a budapesti Illovszky Rudolf Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 500-500 millió, a Gyirmóttól 600, összesen 2 milliárd 560 millió forintot vont el, megítélt azonban Mezőkövesdnek plusz 200 milliót.