Casillas elhagyja a Real Madridot

Real Madrid's goalkeeper Iker Casillas gestures during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Getafe CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 23, 2015.   AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Real Madrid's goalkeeper Iker Casillas gestures during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Getafe CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 23, 2015. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
Iker Casillas távozik a Real Madridtól - közölte a spanyol állami televízió, a TVE, amely szerint a két fél már megegyezett mindenben. Casillas a Real ikonja volt, az egész pályafutását a klubnál töltötte.

25 év után véget ér Iker Casillas és a Real Madrid kapcsolata. A világ- és Európa-bajnok kapus ebből 16 évet az első csapatnál töltött, amellyel többek közt három Bajnokok Ligáját nyert.

A távozás oka, hogy a Real szinte biztosan megszerzi David de Geát a Manchester Unitedtől, méghozzá nyilvánvalóan első számú kapusnak.

Fagyos viszony

A két játékos a spanyol válogatott edzőtáborában már találkozott is egymással, a beszámolók szerint "észre sem vették", "levegőnek nézték" egymást, érezhetően fagyos volt köztük a viszony.

Casillas egyelőre nem tudja, hová megy, de biztosan lesznek majd kérői - a brit Metro újság szerint például a Liverpool vinné, míg a spanyol tévé mintegy tíz lehetséges csapatról ír. "A legjobb ajánlatot a Fenerbahce tette, de Casillas a legmagasabb szinten akar védeni tovább" - állítja a TVE.

Casilla is képben

De Geáért 25 millió eurót adna a Real, ami bizonyos bónuszokkal további ötmillióval emelkedhet, amivel a csapat történetének legdrágább kapusává válna. A 24 éves, korábbi Atlético Madrid-kapus négy idény után hagyná el a MU-t.

Fájdalmas búcsú Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

De Gea kétségtelenül első számú kapus lenne, ám míg egyes források szerint továbbra is Keylor Navas marad a helyettes, más lapok azt írják, Kiko Casilla érkezhet az Espanyolból.