Társoldalunk:

Casillas elhagyja a Real Madridot

2015.06.10. 16:38

Iker Casillas távozik a Real Madridtól - közölte a spanyol állami televízió, a TVE, amely szerint a két fél már megegyezett mindenben. Casillas a Real ikonja volt, az egész pályafutását a klubnál töltötte.

25 év után véget ér Iker Casillas és a Real Madrid kapcsolata. A világ- és Európa-bajnok kapus ebből 16 évet az első csapatnál töltött, amellyel többek közt három Bajnokok Ligáját nyert.

A távozás oka, hogy a Real szinte biztosan megszerzi David de Geát a Manchester Unitedtől, méghozzá nyilvánvalóan első számú kapusnak.

Fagyos viszony

A két játékos a spanyol válogatott edzőtáborában már találkozott is egymással, a beszámolók szerint "észre sem vették", "levegőnek nézték" egymást, érezhetően fagyos volt köztük a viszony.

Casillas egyelőre nem tudja, hová megy, de biztosan lesznek majd kérői - a brit Metro újság szerint például a Liverpool vinné, míg a spanyol tévé mintegy tíz lehetséges csapatról ír. "A legjobb ajánlatot a Fenerbahce tette, de Casillas a legmagasabb szinten akar védeni tovább" - állítja a TVE.

Casilla is képben

De Geáért 25 millió eurót adna a Real, ami bizonyos bónuszokkal további ötmillióval emelkedhet, amivel a csapat történetének legdrágább kapusává válna. A 24 éves, korábbi Atlético Madrid-kapus négy idény után hagyná el a MU-t.

Fájdalmas búcsúForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

De Gea kétségtelenül első számú kapus lenne, ám míg egyes források szerint továbbra is Keylor Navas marad a helyettes, más lapok azt írják, Kiko Casilla érkezhet az Espanyolból.