Vágólapra másolva!
Az AC Milan hivatalos oldalán jelentette be, hogy véglegesítették a már régóta levegőben lógó megállapodást, és a kirúgott Pippo Inzaghi helyett a szerb Szinisa Mihajlovics lesz a csapat vezetőedzője. 

A Sampdoriától távozó tréner kétéves megállapodást írt alá a klubbal.

A hírt a Milan hivatalos weboldalán jelentették be.

Mihajlovics óriási lehetőséget kapott a Milantól Forrás: acmilan.com


Szinisa Mihajlovics a tavalyi szezonban a Sampdoria edzőjeként dolgozott, és csapatával a 7. helyen zárt - három pozícióval megelőzve Milan. A szakember mindenekelőtt a fegyelemre és a tanítható elemek gyakorlására helyezte a hangsúlyt, a Samp 15 gólt szerzett rögzített játékhelyzetek után.

A 46 éves szakember játékosként 2004 és 2006 között megfordult a Milan városi riválisánál, az Internazionalénál is, reméli, ennek ellenére jó szívvel fogadják majd új csapatánál. Edzői pályafutását az Internél kezdte segítőként, majd többek között dolgozott a Fiorentina, és a szerb válogatott élén is, mielőtt a Samphoz került volna. Vezetőedzőként összesen 159 Serie A-mecsen ült a kispadon.

Ancelottit nem sikerült megszerezni

Június elején az AC Milan labdarúgócsapatának vezetése a várakozásoknak megfelelően menesztette Filippo Inzaghi vezetőedzőt. A klub korábbi kiváló játékosával - aki tavaly nyáron vette át a gárdát - az egész szezonban nagyon gyengén szerepelt az együttes, amely végül csak a 10. helyen végzett, így nem volt meglepő a vezetők csütörtöki bejelentése.

Korábban a Milan vezetői egyértelműen abban bíztak, hogy a Real Madridtól elküldött Carlo Ancelotti veszi majd át újra az együttest, ám ő a héten jelezte, pihenésre van szüksége, ezért nem vállalja a feladatot.

Szinisa Mihajlovics edzőként eddig felemás eredményeket ért el Forrás: AFP/Andreas Solaro

Újra nagy klub épülhet

Bár még nem hivatalos, valószínűleg thaiföldi befektető vásárolja meg az AC Milan olasz futballklub 48 százalékát. A Gazzetta dello Sport olasz lap értesülése szerint Silvio Berlusconi egykori olasz miniszterelnök befektetési holdingja, a Fininvest 470 millió euróért eladja az AC Milan futballklub 48 százalékos tulajdonrészét Bee Taechaubol thaiföldi üzletember által vezetett befektetői konzorciumnak.

A két üzletember már a múlt hónapban is találkozott egymással az ügyben, az AC Milan eladásáról szóló hírek akkor jelentek meg első alkalommal. A Fininvest akkori közleménye szerint Berlusconi a tulajdonrész értékesítése után is megtartaná az ellenőrzést a futballklub felett. A tizennyolcszoros olasz bajnokcsapat már közel harminc éve Berlusconi tulajdonában van.

Ennek egyik jele lehet, hogy a Porto elnöke - bár a hivatalos bejelentés még hiányzik - a napokban kész tényként közölte, hogy a Milan kifizeti a kolumbiai támadó, Jackson Martínez 35 millió eurós kivásárlási árát, és Olaszországban folytatja pályafutását.