Kolumbia kibabrált a brazilokkal a Copa Américán

Jeison murillo filipe luís kolumbia brazília copa américa
Colombia's defender Jeison Murillo (R) vies for the ball with Brazil's defender Filipe Luis (L) and Brazil's midfielder Elias, during their Copa America football match at the Estadio Monumental David Arellano in Santiago, Chile, on June 17, 2015. AFP PHOTO / PABLO PORCIUNCULA
Vágólapra másolva!
Venezuela lett a legnagyobb esélyes a Copa América C csoportjának megnyerésére, miután a brazilok elbukták a Kolumbia elleni mérkőzést. Neymar most nem tudott úgy villogni, mint az első fordulóban.

A Perut egy hosszabbításban szerzett góllal legyőző brazil válogatott a második meccsén 1-0-ra kikapott Kolumbiától. A kolumbiai csapatnak volt honnan javítania, az első mérkőzésén meglepő vereséget szenvedett Venezuelától. Ezúttal sokkal jobban is játszott, bár a győzelemhez szüksége volt némi szerencsére is.

Firminónak az üres kapu is kevés volt

Jeison Murillo egy szöglet utáni kavarodásból szerzett vezetést az első félidő hajrájában. A góljára Roberto Firmino könnyen válaszolhatott volna a második félidő közepén, egy rosszul sikerült hazaadás után, de a tizenhatoson belülről az üres kapu fölé lőtt.

Murillo (jobbra) az első gólját szerezte a válogatottban Forrás: AFP/Pablo Porciuncula

Neymart sokkal szorosabban fogták, mint a peruiak, de így is akadt egy-egy nagy helyzete, egy ízben az ötösön belülről eleresztett fejesét védte lábbal Ospina. A lefújás után még volt egy lökdösődés Carlos Bacca és Neymar főszereplésével, így igazi dél-amerikai hangulatban fejeződött be a meccs.

Frissítés: a bíró végül Baccának és Neymarnak is piros lapot adott, így csapatuk a harmadik csoportmeccsén egyikük sem játszhat.

Copa América
C csoport, 2. forduló:
Brazília-Kolumbia 0-1 (0-1)
Santiago, Estadio Monumental
V: Osses (chilei)
G: Murillo (36.)
Brazília: Jefferson, Dani Alves, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luís - Fernandinho, Elías (Diego Tardelli, 76.) - Willian (Douglas Costa, 68.), Fred (Philippe Coutinho, 46.), Neymar - Roberto Firmino. Szövetségi kapitány: Dunga
Kolumbia: Ospina - Zuniga, Zapata, Murillo, Armero – Valencia (Mejía, 79.), C. Sanchez - Cuadrado, J. Rodríguez – Gutierrez (Bacca, 75.), Falcao (Ibarbo, 77.)
Sárga lap: Fernandinho (33), Roberto Firmino (40.), Neymar (44.), ill. Gutierrez (18.)

A csoport állása:
1. Venezuela 3 pont (1-0-s gólkülönbség, 1 meccs)
2. Brazíllia 3 (2-2, 2)
3. Kolumbia 3 (1-1, 2)
4. Peru 0 (1-2, 1)

A pénteki program
C csoport: Peru-Venezuela, 01.30
A csoport: Mexikó-Ecuador, 23.00