Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség egyik levelezése megerősítette azt, hogy a Nyíregyházának van igaza a Magyar Labdarúgó Szövetséggel szemben.

Az MLSZ gyakorlatilag azért zárta ki a Spartacust az első osztályból, mert a klub nem rendezte tartozását egy korábbi játékosa, Diego Balbinot felé, de ezt leszámítva minden feltétel adott a klubnál az NB I-es szereplésre.

A Nyiregyhaza.hu szerint az UEFA főtitkára és a profi labdarúgók 3 európai szervezetének főtikárai 2014 márciusban és 2015 májusban is azt írták az MLSZ-nek, hogy a

játékosokkal kapcsolatos munkaügyi vitákat a magyar jogrendszer a Munkaügyi Bíróság hatáskörébe utalja, vagyis a magyar jogszabályok szerint kell elbírálni.


Még a külföldi szakemberek is azt állítják, hogy ez nyitott, nem rendezett kérdés, az MLSZ 2012 óta nem oldotta meg ezt a problémát és az erre adott hároméves határidő is letelt. Sőt "nyitott kérdés"-ek közé teszi és rendezendőnek jelöli meg az MLSZ számára, amelyet az negyedik éve nem teljesít.

Mátyus János, a Nyíregyháza vezetőedzője Forrás: Nyiregyhazaspartacus.hu

Dr. Ökrös András, a Nyíregyháza ügyvezetője szerint a Spartacus teljesítette az MLSZ-nek a munkaszerődésre vonatkozó szerődési felételeit, záradékba beletette, hogy mi a jogi fórum (Nyíregyháza Munkaügyi Bíróság), így az alkalmazandó jog (magyar munkajogi szabályok), valamint a nemzeti jog előnyt élvez minden mással szemben.

Tehát bizonyítékunk az MLSZ saját határozata - amelyre az UEFA levelében is utalnak - hogy az MLSZ és az UEFA szerint sem kompetens más fórum (FIFA) hasonló ügyekben. A kizárásnál mégis a FIFA-ra hivatkozik a szövetség. Harcolunk tovább az igazunkért, hiszen mi a szabályoknak megfelelően jártunk el" - mondta Dr. Ökrös András.