Gerrard: Életem végéig kísért a megcsúszás

Liverpool's English midfielder Steven Gerrard arrives to attenf the Liverpool Football Club 2015 Players' Awards at the Echo Arena in Liverpool on May 19, 2015. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
Steven Gerrard rendkívül sikeres pályafutásából csak az angol bajnoki cím maradt ki, pedig rendkívül közel jutott ahhoz is. A Liverpool kapitánya a bajnokság hajrájában, a Chelsea elleni rangadón elcsúszott, a csapata gólt kapott, a Premier League-cím elúszott, Gerrardot pedig haláláig kísérti majd a baki.

"Fájni fog, egészen addig a napig, amíg elmegyek" - ismerte be Steven Gerrard a hirhedté vált 2014-es megcsúszásáról. A Liverpool három fordulóval a PL vége előtt vezette a tabellát, a Chelsea elleni rangadón formálissá tehette volna a bajnoki cím sorsát.

Ám Gerrard az első félidő végén elcsúszott, Demba Ba meglépett, és nem hibázott a kapu előtt. A Chelsea 2-0-ra nyert az Anfielden, a Pool ezúttal sem lett bajnok.

- bírálta a Liverpool taktikáját Gerrard, aki azonban Brendan Rodgers edzőt nem bántotta. - Tapasztalatlan voltam, mert nem harcoltam sokszor a bajnoki címért, és tapasztalatlan volt a csapat is."

Idén májusban már tudott mosolyogni Forrás: AFP/Paul Ellis

"A legrosszabbkor csúsztam meg, borzalmasan éltem meg. Nem félek semmiféle kritikától vagy piszkálástól. Félre ne értsenek: ez megölt engem. Belülről megölt, és ez jó ideig így lesz - ismerte be. - Az lett volna a hab a tortán, ha behúzzuk a bajnoki címet, akkor minden álmom teljesült volna a Liverpoollal."

Gerrard Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, FA-kupát, Ligakupát is nyert a Vörösökkel, de a Premier League-ben csak két második hely jött össze neki.

Idén, 17 év után véget ért a liverpooli karrierje, Amerikába, a Los Angeles Galaxyhez igazolt.

A szakításról novemberben döntött, a Real Madrid ellen 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-meccsen.

Volt ideje gondolkodni, Rodgers csak a kispadra ültette: "Elfogadtam a döntést. De aztán csak ültem a padon lesújtva, és elhatároztam, hogy továbblépek, kipróbálok valami mást."