Társoldalunk:

A franciák már Ribéry visszavonulásáról cikkeznek

2015.06.25. 12:43

A francia lapok egy ideje már a legrosszabbtól tartanak Franck Ribéry esetében: a L’Equipe például már másodszor ír arról, hogy a Bayern München sztárja makacs sérülései miatt visszavonul a játéktól. 

A németeknél is téma, vajon mi a helyzet Ribéryvel, aki március eleje, a Sahtar Donyeck elleni BL-nyolcaddöntő óta nem lépett pályára a Bayern Münchenben, de először a francia napilap dobta be, hogy a válogatott szélsője talán „meghúz egy Van Bastent”, és visszavonul.

Az összehasonlítás nem alaptalan, Marco van Basten korai visszavonulása talán az egyik legfájóbb tragédiája az utóbbi két évtizednek. A holland játékos szintén a bokájával bajlódott, hosszú éveken át próbálták összedrótozni a Milan világhírű orvosai, de végül az 1993-as, Olympique Marseille elleni BL-döntő után úgy döntött, visszavonul.

A Bundesliga rajtját biztosan kihagyja

A L’Equpie azt írja a több mint 100 napja sérült Ribéryről, hogy a Bayern orvosai sem tudják, miért nem akar meggyógyulni a bokája, ezért nem tudják megmondani, mikor térhet vissza a játékos. A Bayern csak annyit közölt néhány nappal ezelőtt, hogy Ribéry szinte biztosan kihagyja a Bundesliga augusztus 14-i rajtját, a francia sztár pedig egy képet posztolt magáról Facebookra, amin újra begipszelt lábbal látható.

Ennyi lett volna?Forrás: AFP/Franck Fife

„Ez egy katasztrófa. Csak a lábam jár a fejemben. Futni akarok! Dolgozni akarok! Játszani akarok! Én csak akkor vagyok teljes ember, ha a pályára léphetek – nyilatkozta a párizsi szabadságáról hazatérő Ribéry, aki hozzátette, azt hitte, a vakáció segít neki összekapni magát, de csak még jobban felhúzta magát azon, hogy nem tudta azt csinálni, amihez kedve lett volna. „Ez egy rakás szar!” – fakadt ki a francia sztár.

Guardiolát utálja ennyire?

Ribéry a legutóbbi egy évéből hét hónapot sérülten töltött, a Bayern idei 51 meccséből csak 30-on tudott pályára lépni, 2015-ben pedig csak hét meccset játszott. A magyarázatot keresők közül többen feldobták azt a lehetőséget is, hogy a Pep Guardiolával feszült viszonyban levő francia arra számított, a szezon végén kirúgják a katalán trénert, ezért nem kapacitálta annyira a felépülést.

Annyira nem utálják egymástForrás: AFP

„Franck mindig tisztelte az edzőit, még ha voltak is olyanok, akiket kevésbé kedvelt. Egyébként sem az a feladós fajta, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra a pályán láthatjuk” – mondta a játékos ügynöke.

Miközben a Bayern egyre aktívabban keresgéli a piacon Ribéry utódját, a játékos állítása szerint teljesen nyugodt. „Ha egészséges vagyok, azt hoznak ide, akit akarnak, megharcolok vele a helyemért.” De mikor lesz végre újra egészséges?