Társoldalunk:

Hope Solo visszatért a poklok poklából

2015.07.01. 08:48

A Hope Solo vezette Egyesült Államok 2-0-ra legyőzte Németországot a Kanadában zajló női labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében Montrealban. Az amerikai kapus a szexképek, a családon belüli erőszak, a rendőrökkel való konfliktus és az alkoholizmus után vébécímet ünnepelhet?

Az olimpiai aranyérmes csapat góljait Carli Lloyd (69., 11-esből) és Kelley O'Hara (84.) szerezte. Az Európa-bajnok németek részéről Celia Sasic a 60. percben büntetőt rontott.

Solo hat meccsen egy gólt kapott

Az amerikaiak kapusa, Hope Solo fantasztikusan véd az idei világbajnokságon, a nyitómeccsen, Ausztráliától kapott egy gólt, azóta azonban a svédek, a nigériaiak, a kolumbiaiak, a kínaiak és most a németek sem tudtak a kapujába találni. Pedig még a nyitómeccs után is volt, aki arra szólította fel a csapat vezetőit, hogy tegyék ki a kapust a válogatottból, mivel korábban nem viselkedett példaképként.

A csapattársak is tudják, sokat köszönhetnek nekiForrás: AFP/Jana Chytilova/Freestyle Photo

Hope Solo kálváriája azzal kezdődött, hogy tavaly szeptemberben kiszivárogtak róla azok a meztelen, már-már pornográf képek, amelyek egy hackertámadás következtében kerültek fel az internetre, ettől totál kikészült.

A 33 éves, kétszeres olimpiai bajnok sportoló ellen néhány hónapja eljárás indult, mert állítólag bántalmazta a húgát és az unokaöccsét. Válogatottbeli társa, Jillian Loyden akkor azt mondta, hogy el kellene őt tiltani, ezzel is kiállva a családon belüli erőszak ellen.

Véget ért a kálváriájaForrás: AFP/Andre Ringuette/Freestyle Photo

A kapus aztán férjével, a korábban a Seattle Seahawks-ban játszó amerikaifocistával, Jerramy Stevensszel együtt egy közúti igazoltatás során tiszteletlenül viselkedett a rendőrökkel. A férfi ittas állapotban vezetett, és amikor megállították a rendőrök, akkor az anyósülésen utazó Hope Solo egyből elővette a telefonját, hogy felvegye videóra az intézkedést. A TMZ bulvárportál szerint a kapus azt kiabálta a rendőrök felé, hogy "Nem tudjátok, kik vagyunk?"

Férjével nagy balhét csaptak, de a háttérben megbújó táblából is látszik, hogy így is imádják őketForrás: AFP/Craig Mitchelldyer

Ezután kitették az amerikai fociválogatottból, állítólag a problémák hátterében Hope Solo alkoholizmusa állt. Azt tanácsolták neki, kérje szakember segítségét, ezt vélhetően megtette, mivel összeszedte magát, visszakerült a válogatottba, amelyet most világbajnoki címig vezethet.

Vasárnap világbajnok lehet

A másik elődöntőt Japán és Anglia vívja magyar idő szerint csütörtökön hajnali 1 órakor Edmontonban. A bronzmérkőzésre szombaton Edmontonban, a döntőre vasárnap Vancouverben kerül sor.