Társoldalunk:

Szigorú megfigyelés alatt a ManCity és a PSG

2015.07.03. 15:31

Az Európai Labdarúgó Szövetség enyhítette a Manchester City és Paris Saint-Germain büntetését, amelyet a pénzügyi fair play megsértése miatt tavaly májusban rótt ki a két klubra.

Az UEFA pénteken jelentette be a döntést, amelynek értelmében a csapatok mostantól többet költhetnek igazolásokra és fizetésekre. Ráadásul mindkét együttes elkerülte az eredetileg kiszabott 20 millió eurós (6,2 milliárd forintos) bírságot - ezt a Bajnokok Ligája-szereplésből befolyt összegekből vonta volna le az UEFA a túlköltekezés miatt.

Az előző szezonban mindkét csapat csak 21 játékost nevezhetett a Bajnokok Ligájára, a következő idénynek a döntés értelmében újra teljes kerettel vághatnak neki.

Ibrahimovic és a PSG megkönnyebbülhetForrás: AFP/Franck Fife

A PSG katari tulajdonosa, Nasszer al-Khelaifi fair és konstruktív lépésnek nevezte a döntést. "Lehetőségünk nyílt arra, hogy aktívabbak legyünk az átigazolási piacon, és ezáltal még versenyképesebbé váljunk" - üdvözölte az UEFA lépését.

A két együttest ugyanakkor 2016-ig továbbra is szigorú megfigyelés alatt tartja az európai szövetség. Az előírások célja, hogy a klubokat arra kényszerítsék: ne költsenek többet, mint amennyit megtermelnek. 

A korlátozások miatt tavaly a Manchester City nem tudta megvásárolni a kiszemelt Radamel Falcaót a Monacótól, a párizsiak pedig a Real Madridtól távozó Angel di Maríáról maradtak le, végül mindkét játékos a Manchester Unitedhez igazolt.