Társoldalunk:

Válságtanácskozás a brazil futballban

2015.07.03. 22:02

A Brazil Labdarúgó Szövetség az utóbbi időszak kiábrándító eredményei miatt arra kéri a korábbi szövetségi kapitányokat, hogy olyan tanácsot hozzanak létre, amely segít megtalálni a kiutat a válságból.

A brazil válogatott tavaly nyáron ugyan bejutott a hazai rendezésű világbajnokságon a legjobb négy közé, de ott két súlyos vereséggel nem szerzett érmet. A kapitányváltás után jött egy hosszú győzelmi sorozat, de az idei Copa Américán ismét gyengén teljesítette a csapat, és már a negyeddöntőben kiesett.

A brazil labdarúgás fejlesztése érdekében új stratégia kidolgozását szorgalmazza Gilmar Rinaldi technikai igazgató. "Szeretnénk átvilágítani a rendszert, hogy lássuk, mit kellene tennünk. A célunk az, hogy különböző perspektívákon át felállítsunk egy diagnózist a brazil labdarúgásról, és végre létrehozzunk egy stratégiai akciótervet" - nyilatkozta.

A szurkolók sem lehetnek elégedettekForrás: AFP/Patrik Stollarz

A szövetség éppen emiatt kezdeményezi, hogy a korábbi szövetségi kapitányok egy tanácsot hozzanak létre, és segítsenek megmenteni a helyi futball jövőjét.