Gibraltár nagyüzemben fogyasztja a kapitányokat

Gibraltár fociválogatott
GERMANY, NUREMBERG : Gibraltar's national team players (back, LtoR) Roy Chipolina, Scott Wiseman, David Artell, Joseph Chipolina, Ryan Casciaro, goal keeper Jamie Robba, (front, LtoR) Lee Casciaro, Brian Perez, Liam Walker, Jack Sergeant, Jean Carlos Garcia, pose for a group photo prior to the UEFA 2016 European Championship qualifying round Group D football match Germany vs Gibraltar in Nuremberg, southern Germany on November 14, 2014. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Új szövetségi kapitánya van az iraki és a gibraltári labdarúgó-válogatottnak: előbbit a boszniai Dzemal Hadziabdic, utóbbit az angol Jeff Wood irányítja.

A világbajnoki és egyben Ázsia Kupa-selejtező előtt álló iraki együttes élére a boszniai Dzemal Hadziabdic került. A válogatott a januári, ausztráliai Ázsia-kupán negyedik volt, ám Radhi Senaisil nem vállalta tovább a munkát. Utódja, Akram Salam a múlt hónapban mondott le, miután csapata 4-0-ra kikapott Japántól felkészülési összecsapáson.

Gibraltár 2012-ben vált az európai szövetség (UEFA) tagjává, a városállam csapata azóta 12 találkozót vívott, de csak egyet, a máltaiak elleni barátságos meccset tudta megnyerni.

Gibraltár fociválogatottja Forrás: AFP

Az első szövetségi kapitánya, Allen Bula idén márciusban távozott posztjáról, a helyére ideiglenesen Dave Wilson került, három összecsapás erejéig. Most a 61 éves angol Jeff Wood kapott lehetőséget, aki két éve még a Luton Town kapusedzője volt, de tavaly május óta a Lions Gibraltarnál dolgozik vezetőedzőként

A csapat az Eb-selejtezők eddigi hat mérkőzésén kikapott, egyetlen gólt lőtt, miközben 34-et kapott.