Társoldalunk:

Miriuta Laci cseberből vederbe igazolt

2015.07.09. 10:26

A marosvásárhelyi ASA, Miriuta László új csapata nyerte szerda este a román szuperkupát. A Konstancán megrendezett mérkőzésen a marosvásárhelyi csapat a bukaresti Steauát győzte le 1-0-ra, de a klubnál mégsem örülhetnek felhőtlenül. Miriuta csődből csődközelbe szerződik.

Az ASA egy - az utolsó fordulóban történt - váratlan megbicsaklás után második helyen zárta a román bajnokságot, és annak köszönhetően szerepelhetett a szuperkupa mérkőzésen, hogy a Steaua mind a bajnokságot, mind a kupát megnyerte.

Az ASA-nak nehéz körülmények között kellett pályára lépnie. Két nappal a mérkőzés előtt ugyanis a korrupcióellenes ügyészség a csapat illegális önkormányzati finanszírozásának gyanúja miatt elrendelte a klub bankszámláinak zárolását.

Petrescu már lelépett

A pénzügyi gondok következtében a nyáron leszerződtetett Dan Petrescu edző bejelentette, hogy a szuperkupa után Kínába szerződik. A vásárhelyi keret hat játékosa pedig nem fogadta el, hogy a kialkudottnál kedvezőtlenebb szerződést kössön a klubbal, és már a szerdai mérkőzés előtt távozott a csapattól.

Újra rosszul döntött?Fotó: Polyák Attila - Origo

Szerdán bejelentették, a vásárhelyi csapat irányítását csütörtöktől Miriuta Vasile (László) egykori magyar válogatott veszi át. A román születésű szakember a csődbe ment Győrből igazolt Marosvásárhelyre, ahol a nyomozók azt vizsgálják, a városi önkormányzat nem támogatotta-e törvénytelenül a helyi futballklubot.