Majdnem elszórakozta a Debrecen

Kondás Elemér, DVSC-TEVA, Debrecen, foci
Boriszov, 2014. augusztus 4. Kondás Elemér, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának vezetőedzője a debreceni csapat edzésén a Boriszov Arénában, a fehéroroszországi Boriszovban 2014. augusztus 4-én. A magyar csapat a BATE-Boriszov ellen lép pályára 2014. augusztus 5-én a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Debrecen labdarúgócsapata 2-0-s vereséget szenvedett a montenegrói Sutjeska Niksic otthonában, de hazai háromgólos győzelmének köszönhetően 3-2-es összesítéssel továbblépett az Európa Liga selejtezőjének első fordulójából.

Eredmény, Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Sutjeska Niksic (montenegrói) - Debreceni VSC 2-0 (0-0)
Niksic, 2000 néző
v.: Erik Lambrechts (belga)
Sutjeska Niksic: Radovic - Lukic, Sofranac, Ognjanovic, Stijepovic (Mar. Vucic, 84.) - Nikolic, Vujovic (Vorotovic, 90.) - Mil. Vucic (Karadzic, 71.), Kovacevic, Bozovic - Maszato
Debrecen: Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut - Horváth Zs. (Szécsi, a szünetben), Szakály, Varga J., Bódi - Sidibe, Kulcsár (Balogh N., 73.)
gól: Maszato (53.), Bozovic (81., 11-esből)
sárga lap: Vucic (41.), Nikolic (52.), Bozovic (71.), illetve Jovanovic (63.), Balogh N. (90.)
továbbjutott: a Debrecen, 3-2-es összesítéssel.

Az első félidőben a Debrecen mindenféle megerőltetés nélkül tartotta az első mérkőzésen kiharcolt háromgólos előnyét, a közönség egyetlen kapura lövést sem láthatott.

A szünet után Ibrahima Sidibe könnyedén eldönthette volna a párharcot, de nagy helyzetben hibázott, a hazaiak pedig nem sokkal később megszerezték a vezetést.

Kondás Elemér csapata kiszenvedte a továbbjutást Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A montenegrói együttes lendületbe jött, a Debrecen teljesen belealudt a mérkőzésbe, ennek ellenére újra gólt szerezhetett volna, de Sidibe ezúttal is hibázott.

Szűk tíz perccel a vége előtt teljesen nyílttá vált az összecsapás, mivel a Niksic büntetővel növelte előnyét. A magyar csapatnak így egészen az utolsó pillanatokig izgulnia kellett, végül sikerült kivívnia a továbbjutást.

A selejtező második körében a lett Skonto következik, amely az ír Saint Patrick's Athletic együttesét búcsúztatta kettős győzelemmel.