Társoldalunk:

Újabb lesújtó vélemény a magyar focistákról

2015.07.13. 10:45

Dragan Vukmir szerint a magyar focisták nagy nyomás alatt nem tudnak teljesíteni, és sokan csak kötelezettségnek tekintik a futballt.

Az MTK első magyar csapatként már az Európa-liga első fordulójában kiesett, miután a hazai 0-0 után kikapott a szerb Vojvodina otthonában. Az MTK 36 éves szerb játékosa, Dragan Vukmir a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy minek is tudható be a korai búcsú.

A magyarokból - tisztelet a kivételnek - hiányzik az igazi szenvedély. A legtöbbjük munkának tekinti a futballt, kötelezettségnek, pénzkereseti forrásnak. Olyan, mintha gyárban dolgozna, bemegy, letudja a kötelező penzumot, aztán lerakja a szerszámot, és megy tovább. Hát a futball nem ilyen. Oda szenvedély kell, és nemcsak a meccseken, hanem az edzéseken is" - mondta Vukmir. 

Torghelléék nem bírtak a VojvodinávalForrás: MTI/Kovács Tamás

Szerinte máshol tűzzel, elszántsággal várják a meccseket, és úgy készülnek rá, mint az év legfontosabb eseményére. Vukmir úgy véli, a Vojvodina jobb csapat az MTK-nál, bár sokat nyomott a latban, hogy az első meccsen, hazai pályán nem sikerült gólt szerezniük.

A magyarok nem bírják a nyomást

"Így viszont kimentünk Újvidékre, ahol a szokásos fergeteges buzdítás segítette ellenfelünket. Ez is fontos része a futballnak. A szenvedély nemcsak a játékosokban, hanem a szurkolókban is megvan. A magyarok pedig összeroppannak, ha nyomás nehezedik rájuk" - fogalmazott Vukmir.

Így szurkoltak a szerbek az MTK ellen: