Vágólapra másolva!
A Nutella-ügy után újabb átok tartja rettegésben a német futballt: Pep Guardiola sorra megszabadul a bemutatásakor készült fotón szereplő játékosaitól - ezen viccelődik a német sajtó.

Korábban az érintetteken kívül mindenki jól szórakozott azon, hogy a Németországban Nutella-Fluch néven ismertté vált átok hogyan sújtja az ország labdarúgását.

Az újságokban örök téma volt a reklámátok Forrás: Bild


Elásta magát, aki a reklámban szerepelt

A történet lényege, hogy az édesség reklámkampányában felbukkanó fiatal, tehetséges játékosok, akiket a jövő nagy ígéreteinek tartottak, sorra tűntek el a süllyesztőben, vagy legalábbis nem futották be a nekik predesztinált pályát.

A sorozat első részében Kevin Kuranyi, Benjamin Lauth, Andreas Hinkel és Arne Friedrich szerepelt - egyikükből sem lett világsztár, egyedül Friedrich lett stabil válogatott. Aztán jött Tim Borowski és Marcell Janssen, akik kudarcot kudarcra halmoztak a Bayern Münchenben, mellettük leégett Dennis Aogo és Benedikt Höwedes is. Egyedül Mesut Özil, Mats Hummels és Manuel Neuer élte túl az átkot, amely Pep Guardiola érkezésével támadt fel a német futballban.

A Pep Guardiola hivatalos bemutatóján készült hírhedt kép Forrás: AFP


A fenti fotó volt az egyik első, amit a Bayern München kiadott az edző érkezésekor. A kép érdekessége viszont nem Guardiola, hanem a háttérben látható fényképek.

Senki sem számít a spanyol inkvizícióra

Balról jobbra haladva az első képen a chilei Claudio Pizarro látható, aki jövőre már nem lesz a keret tagja, mert lejáró szerződését a klub nem hosszabbította meg. Mellette Toni Kroos van, aki már a Real Madrid játékosa. Mario Mandzukicra szintén nem tartott igényt Guardiola, ő az Atlético Madrid érintésével került a Juventushoz. A balszárny utolsó tagja, Mario Gomez a spanyol edző érkezésével azonnal repült, a Fiorentinában ráadásul alig tudott játszani, egyik sérülése követte a másikat.

A 11-es számmal játszó Xherdan Shaqiri az Interben kötött ki, de nem váltotta meg a világot, azóta megvette a Stoke City, mindennek a tetejébe szerencsétlen módon éppen egy terroristával fényképezkedett a napokban.


Ledőltek a legendák is

Nem menekülhetett a klublegenda, Bastian Schweinsteiger sem. Az ő távozásában egyébként az is szerepet játszott, hogy a Bayern München már nem akart hároméves szerződést adni a játékosnak, aki egyre gyakrabban bajlódik sérüléssel.

Így az átigazolási szezon közepén nem lennénk sem Javi Martínez (8), sem Dante (4) helyében, az biztos!