Doll a Fradi-szurkolókat kritizálta

Budapest, 2015. július 16.
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője (b) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zeljeznicar mérkőzésen, a Groupama Arénában, 2015. július 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2015. július 16. Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője (b) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zeljeznicar mérkőzésen, a Groupama Arénában, 2015. július 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az FTC német vezetőedzőjének, Thomas Dollnak nem tetszett, hogy a közönség kifütyülte őket, szerinte a Ferencváros nagyot küzdött a Zeljeznicar ellen, amely megbüntette őket, amiért kihagyták a helyzeteket. A bosnyákok trénere úgy véli, még nincs lefutva a párharc.

„Mindenki leeresztett fejjel ül most az öltözőben" - kezdte a Zeljeznicar ellen a 89. percben 1-0-ra elbukott El-selejtező utáni sajtótájékoztatót Thomas Doll. A Ferencváros vezetőedzője elismerte, hogy nem találtak rá a játékukra úgy, ahogy szoktak.

Voltak helyzeteink, nem lőttük be, meg is büntettek bennünket. Pedig rengeteget futottak a srácok, nagyon sokat dolgoztak” - tette hozzá a Ferencváros német vezetőedzője.

Doll és a Ferencváros először kapott ki tétmeccsen a Groupama Arénában Forrás: MTI/Kovács Tamás

Doll szerint a második félidőben a Ferencváros a középpályán nem tudta jól kihasználni az adódó területeket, a tizenhatosnál pedig nem volt meg a kellő átütőerő a játékukban. A német szakember kitért a Fradi szurkolóira is, akik szerinte nem buzdították megfelelően a csapatot.

Ennek ellenére a visszavágón ennél többet kell adnia mindenkinek, a teljesítménye felső határát el kell érnie az összes játékosomnak. Az első perctől kezdve nagyon kell akarnunk a győzelmet.”

Bosnyák gólöröm Forrás: MTI/Kovács Tamás

Újságírói kérdésre elmondta, hogy a csereként beállt Hajnal sokat volt sérült, Sesták pedig csak rövid ideje van a csapatnál, mindkettőjüknek kell még egy kis idő, hogy utolérjék magukat.

Ramírez mankót kapott

Kényszerűségből, sérülés miatt kellett lecserélnie két kulcsemberét, Christian Ramírezt és Roland Lamah-t is, az ő állapotukról elárulta: "Ramirez kapott egy lábmerevítőt, mankó segítségével ment ki a stadionból, de többet nem tudunk az állapotáról. Lamah egy ütést kapott a felső combjára, az nem annyira súlyos."

Lamah sérülése nem tűnik súlyosnak Forrás: MTI/Kovács Tamás

Milomir Odovic, a Zeljeznicar vezetőedzője így értékelte a meccset: „Elégedett vagyok a játékkal, és különösen az eredménnyel. Azt gondoltam, és korábban is hangsúlyoztam, hogy nagy nyomás lesz a csapaton. Tudtuk, hogy minden labdáért meg kell halnunk. De ne felejtsük el, hogy ez még csak az első félidő, még van egy meccs Szarajevóban, ahol nagyon bízom a közönségünk buzdításában. Ezzel együtt nagyon nehéz lesz a visszavágó, mivel a Ferencvárosnak kivételes képességű játékosai vannak."