Társoldalunk:

Van Gaal kirakta Valdést a Manchester Unitedból

2015.07.16. 12:06

Víctor Valdésnek nincs jövője a Manchester Unitednél, a spanyol kapust el fogja adni a klub - erről Louis van Gaal, az angol labdarúgócsapat vezetőedzője beszélt az egyesült államokbeli felkészülési túra előtt.

 A 33 éves kapust nem is vitte magával a holland szakember a tengerentúlra.

Beállsz a sorba, vagy lapátra kerülsz

"Nem vettük figyelembe a keret összeállításánál, mert nem követte a filozófiánkat" - mondta róla van Gaal. 

Valdést januárban másfél évre igazolta le az MU, de a játékos mindössze két mérkőzésen szerepelt az előző szezonban. Van Gaal szerint a mellőzésének az is az oka, hogy egy alkalommal megtagadta a pályára lépést a második csapatban.

Sérülése után Valdés nehezen talált magának klubot, végül a MU adott neki bizalmatForrás: AFP/Lluis Gene

 

El fogják adni a kapust

"Ha nem akarsz alkalmazkodni az alapelveinkhez, akkor csak egy út létezik számodra, és az kifelé vezet" - fogalmazott a vezetőedző, aki egyértelmű igennel felelt arra a kérdésre, hogy el fogják-e adni Valdést.

A világ- és Európa-bajnok Valdést, az FC Barcelona korábbi kapusát második számú hálóőrnek igazolta az MU honfitársa, David De Gea mögé.

Valdés egyelőre csak Twitteren reagált Van Gaal szavaira, képeket posztolt azokról a meccsekről, amelyeken pályára lépett az U21-ben, de kommentárt nem fűzött hozzá. 


A Manchester United 26 fős kerettel utazott el hétfőn az Egyesült Államokba, a játékosok között ott vannak az új szerzemények, Bastian Schweinsteiger, Memphis Depay, Matteo Darmian és Morgan Schneiderlin is. A tengerentúli túrán 13 nap alatt négy meccset játszik az angol csapat, az ellenfelek között ott lesz a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona (július 25.), valamint a Paris Saint-Germain (július 30.) is.