Társoldalunk:

A Bayern sztárjával erősítene a Juve

2015.07.17. 20:07

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője elárulta, milyen feltételekkel járult hozzá, hogy Arturo Vidal a Bayern Münchenhez távozzon. 

A Bayern München 35-40 millió euróért szerződteti a Juventus középpályását, Arturo Vidalt. Az ügylet még nem hivatalos, de nagyjából az összes sportlap kész tényként kezeli, hogy a Juve chilei sztárja visszaigazol a Bundesligába - Olaszországa a Leverkusentől érkezett. 

Allegrinek az volt a kérése a vezetőség felé, hogy Vidal távozásával két helyen erősíthesse meg a csapatot. 

A legutóbbi kiírásban a csapatot a BL-döntőig vezető mester egy szélsőhátvédet szemelt ki magának a bal oldalra - a Juventus talán leggyengébb pontjára, hiszen Patrice Evra már 34 éves, alternatívája pedig nincs a keretben. 

Olasz sajtóhírek szerint a Porto védője, Alex Sandro érkezhet. A brazil válogatott játékos komoly erősítés lehet, rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkezik, támadásban is hasznos, és még csak 24 éves. 

A csapat dolgairól mindig jól tájékozott VecchiaSignora.com szerint így nézhet ki jövőre a JuventusForrás: VecchiaSignora.com


Az igazi nagy név azonban Németországból érkezhet a trequartista, vagyis a csatárok mögött játszó irányító helyére: Allegri a bajoroknál mellőzött, de a Dortmundban szenzációs teljesítményt nyújtó Mario Götzét szemelte ki, még az is lehet, hogy valamilyen formában ő is bekerül a Vidal-üzletbe. 

A Juve már korábban is szeretett volna igazolni erre a posztra, de a Chelsea 42 millió euróra árazta Oscart, ez pedig elrettentette az olaszokat. 

Ha Götzét sem sikerül megszerezni, akkor Julian Draxler, a német foci egyik legnagyobb tehetsége jöhet - még ha ő elsősorban szélső is, Allegri megpróbálhatja középen játszani az intelligens támadót.