Bartomeu maradt a Barcelona elnöke

Josep Maria Bartomeu, Luis Enrique, FC Barcelona, foci
SPAIN, SANT JOAN DESPI : FC Barcelona's president Josep Maria Bartomeu (L) welcomes Barcelona's new coach Luis Enrique Martinez before a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona on July 25, 2014. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Josep Maria Bartomeu maradt a Barcelona elnöke, a Sandro Rosell lemondása miatt január vége óta regnáló elnök a vártnál nagyobb különbséggel győzte le legnagyobb riválisát, az egykori elnök Joan Laportát. 

Szombat késő este kiderült, hogy a jelenlegi elnök, Josep Maria Bartomeu maradt a Barca elnöke. Mellette hárman szálltak harcba: Joan Laporta korábbi elnök, Agusti Benedito és Toni Freix, és Bartomeu a szavazatok 54.63 százalékát szerezte meg, míg Laporta 33.03 százalékkal zárt. Benedito 7.16-tal lett harmadik lett, Freixa 3.7-tel pedig a negyedik. Nem kevesebb, mint a 109 367 regisztrált pártolótag 43.12 százaléka ment el szavazni (47 270 soció).

Ennél többen eddig csak kétszer, 2003-ban és 2010-ben szavaztak többször. A hivatalos hétfőtől hivatalba lépő Bartomeu megköszönte a szavazóknak, és vetélytársainak, hogy tisztességesen zajlott a szavazás. "Nemcsak a pályán vagyunk a világ legjobb klubja. Nagyra értékelem a többi elnökjelölt tisztességét, amelyet a kampány során mutatott. Mindent megteszünk, hogy tovább növekedhessünk és továbbra is győztes klub maradjun" - idézi az elnököt az Nso.hu.

Josep Maria Bartomeu és Luis Enrique Forrás: AFP/Lluis Gene

A klubnál folyó hatalmi harcoknak azonban továbbra sincs vége, most a Rosell-pártiak nyertek (ők Bartomeu mögé álltak), míg Laporta pártja a vártnál komolyabb vereséget szenvedett. A szavazás végeredménye után a Juventusnál is fellélegezhetnek, hiszen Laporta azzal kampányolt, hogy azonnal hozza Paul Pogbát, ha megválasztják.