Németh Krisztián góllal és zseniális gólpasszal folytatta

Németh Krisztiánt ünneplik
HOUSTON, TX - APRIL 25: Krisztian Nemeth #9 of Sporting KC scores a goal against the Houston Dynamo duirng their game at BBVA Compass Stadium on April 25, 2015 in Houston, Texas. Scott Halleran/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Németh Krisztián továbbra is válogatott formában futballozik, a Sporting Kansas magyar csatára góllal és gólpasszal vette ki a részét csapata Houston elleni 3-1-es sikeréből, amely elődöntőt ért a US Open Cupban.

A meccs első 20 perce a Houstoné volt, a vendégcsapat egymás után rúgta a szögleteket, majd a játék képe akkor vett nagy fordulatot, amikor az öt percen belül két brutális becsúszást bemutató Garridót a második eset után kiállította a bíró.

A Kansas így az első félidő végén emberelőnybe került, de az első félidő gól nélkül pörgött le, és a másodikban némi meglepetésre a Houston szerzett vezetést, Bruin közelről talált be egy kipattanó után. Úgy tűnt, a Kansasnek semmi nem jön össze, mert Dwyer elrontott egy 11-est, de aztán a 71. percben megtört a jég, Feilhaber talált be a 16-oson kívül.

A meccs hajrája egyértelműen a hazaiaké volt, és ekkor jöttek el Németh Krisztián nagy pillanatai: előbb zseniálisan pörgette be a labdát a két védő között beinduló Dwyernek, aki szépen oldotta meg a helyzetet, majd visszakapta a gólpasszt, és úgy lőtt gólt, hogy a lövése középen megpattant egy hátvéden.

A gólpassz 2.11-nél, a gól 2.40-nél látható a videón:

A Kansas ezzel bejutott a kupa elődöntőjébe, és ami jó jel lehet, hogy a döntőbe jutásért hazai pályán fogadhatja majd augusztus 12-én a Real Salt Lake-et. Némethéknek nagyon megy otthon mostanság, ez volt sorozatban a kilencedik meccs, amit behúztak, a klub 20 éves történetében pedig minden sorozatot számolva a 300. győzelem.