Vágólapra másolva!
Botrányos meccs után Mexikó és Jamaica csapata játssza a döntőt az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Arany Kupán.

A helyi idő szerint szerdai, atlantai elődöntőkben Mexikó hosszabbítás után győzte le Panamát, a jamaicaiak pedig nagy meglepetésre a házigazda és címvédő amerikaiakat búcsúztatták.A párharcban két német edző csapott össze egymással, a hazaiak kispadján Jürgen Klinsmann, a jamaicaiakén pedig Winfried Schäfer ült.

Levonulás, szemét, vita

A Mexikó-Panama mérkőzésen a 24. perc után emberhátrányba került panamaiak egészen az utolsó pillanatokig vezettek 1-0-ra, a 89. percben azonban egy rettentő véleményes tizenegyest fújt Mark Geiger játékvezető.

A játékvezető botrányos ítélete után elszabadultak az indulatok Forrás: AFP


A panamai játékosok nehezen viselték az igazságtalanságot, le akartak vonulni a pályáról, ám erre a mexikói drukkerek – a meccs során immáron harmadszor – szeméttel dobálták meg a játékosokat.

Tumultuózus jelenetek után végül folytatódott a mérkőzés, Mexikó pedig gólra is váltotta a tizenegyest, így jöhetett a hosszabbítás. Ebben újabb büntetőt kaptak a mexikóiak, akik éltek a lehetőséggel, és ezzel bebiztosították továbbjutásukat.

Korrupt tolvajok!

A panamaiak az öltözőben még összeálltak egy erős csoportképre: egy molinót feszítettek ki maguk elé, amelyen letolvajozzák és -korruptozzák az észak- és közép-amerikai szövetséget (CONCACAF):

Nem ez volt az első eset a tornán, hogy Mexikó kiélezett szituációban büntetőt kapott: így jutott tovább Costa Rica ellen is.

Eredmények, elődöntő:
Jamaica-Egyesült Államok 2-1 (2-0)
Mexikó-Panama 2-1 (0-1, 1-1) – hosszabbítás után

Az észak- és közép-amerikai régió kontinenstornájának döntőjét magyar idő szerint hétfőre virradóra rendezik Philadelphiában.