Vágólapra másolva!
Nyakunkon a topligák új idénye. Ezt nem a felkészülési meccseken érezni igazán, hanem azon, hogy José Mourinho újra beszólt a riválisainak.

A Chelsea-edző szerint a riválisai - a ManUnited, a ManCity és a Liverpool - megpróbálnak "bajnoki címet vásárolni", míg a londoniaknak "nagy befektetés nélkül" kell tartaniuk a lépést.

Tény: a MU komoly összegeket mozgósított Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin és Matteo Darmian szolgálataiért - a Transfermarkt szakportál szerint mintegy 63 millió fontot -, a City összesen 68 milliót költött a Raheem Sterling, Fabian Delph, Patrick Roberts trióra, a Liverpool pedig már 80 milliónál is többet fizetett összesen hét játékosért.

Mikor Roman Abramovics 2003-ban a Chelsea tulajdonosa lett, szintén komoly összegeket ölt a klubba, ám Mourinho úgy látja, most ugyanezt teszik az ellenfelek, hogy elvegyék a csapata bajnoki címét.

"Kezdetben Abramovics megvette a bajnoki címet - mondta. - Most ők veszik meg. Ezt akarják mindannyian. Rajtunk múlik, hogy erősek legyünk, és felvegyük velük a lépést. Megpróbálunk nagy befektetés nélkül is bajnoki címet védeni."