Társoldalunk:

Szenzációs Pirlo-Kaká csata Amerikában

2015.07.27. 11:20

Őrületes meccsen mutatkozott be Andrea Pirlo a New York Cityben: 5-3-ra legyőzték az Orlandót, amelyben egykori milanos legendatársa, Kaká focizott.

We want Pirlo, azaz Pirlót akarjuk - skandálta a Yankee stadionban 32 ezer szurkoló a Juventustól érkezett olasz klasszis első amerikai meccsén, New Yorkban. Nem kellett csalódniuk: a hazaiak 5-3-ra verték az Orlandót, amelyben játszott Pirlo egykori milanos klubtársa, Kaká is.

A meccset David Villa látványos gólja nyitotta, amire Cyle Larin felelt (1-1). A húszéves kanadai később mesterhármasig jutott, de az Orlando üdvösségéhez ez is kevés volt.

Pirlo az 57. percben, 2-1-nél lépett pályára, a közönség tombolni, ő pedig osztogatni kezdett. A New York elhúzott 4-2-re, ám a hajrá előtt Larin szépségdíjas góllal hozta vissza a meccsbe az Orlandót.

A döbbenetes finis aztán mindent überelt: a 92. percben szabadot rúghatott az Orlando. Kaká futott neki, a labda azonban a kapufán csattant, hogy a kontrából a New York bevigye a kegyelemdöfést.

"Nagyon-nagyon különleges játékos, aki olyan passzokat lát meg, amelyeket a legtöbben észre sem vesszük, így feltöri az ellenfél védelmét - méltatta Jason Kreis edző Pirlót. - A játékosaim minden zsebkendőnyi helyért megküzdöttek, mert érezték, hogy megtalálhatja őket a labdával."

MLS, 21. forduló:
New York-Orlando 5-3 (1-0)
gól: David Villa (45. és 67.), Calle (53.), McNamara (71.), Diskerud (93.), ill. Larin (50., 61. és 85.)