Társoldalunk:

Rossz a hangulat a BL-döntősnél

2015.07.29. 21:18

A Juventus ugyan legyőzte a Juventust, de Massimiliano Allegri metszően őszinte nyilatkozatban hívta fel játékosai figyelmét arra, hogy iszonyú nehéz feladatuk lesz idén. 

A Juve egy hajrában esett Mario Mandzukic-góllal verte a Legia Gdanskot (egy félidőt jól, egyet rosszul játszott a Juve, amely nem érdemelt győzelmet), de a meccs legérdekesebb jelenete nem a pályán zajlott: a lecserélt Alvaro Morata dúlva-fúlva az öltözőbe vágtatott.

Ilyesmi Antonio Conte érkezése óta, azaz négy éve nem fordult elő a Juventusnál – Fabio Quagliarella az egyetlen kivétel, ő azonnal kegyvesztetté is vált –, és ha ez nem lenne elég, Max Allegri a mérkőzés után kerek perec kijelentette, hogy „a sajtó rossz hangulatot teremt a Juventusnál.”

Morata szórta a gólokat a BL-benForrás: AP/Alessandro Di Marco

„Ez amúgy sem Morata napja volt, de a viselkedésével még elégedetlenebb voltam. Ez sokkal jobban idegesített, mint a rengeteg technikai hiba, amit elkövetett. Ha valami nem sikerült neki, egyszerűen megállt – fújtatott Allegri.

Egy új Juventus épül

A Juve nyáron – részben kényszerből – megvált Carlos Teveztől, Andrea Pirlótól és Arturo Vidaltól, a három kulcsjátékos kiesése után Allegri kénytelen újragondolni a zsinórban négy olasz bajnoki címet nyerő, BL-döntős Juventus játékát.

Nehéz év vár a JuventusraForrás: AFP/marco Bertorello

„Rossz a hangulat a csapaton belül, mert a sajtó azt duruzsolja a játékosok fülébe, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ez azonban nem igaz! Ez az év borzasztó nehéz lesz. Össze kell szednünk magunkat, mielőtt a csapatot magába szippantja ez a hangulat – mondta Allegri.

A Juventus 10 nap múlva már tétmeccset játszik, a Bajnokok Ligája-selejtezős Lazio lesz az ellenfele az olasz szuperkupáért.