Jönnek az ultrák, jó hangulatú lesz a DVSC-Rosenborg

Debrecen, 2015. július 29.
A norvég Rosenborg csapatának edzése egy nappal a Debreceni VSC elleni labdarúgó Európa Liga-selejtező mérkőzés előtt a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 29-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2015. július 29. A norvég Rosenborg csapatának edzése egy nappal a Debreceni VSC elleni labdarúgó Európa Liga-selejtező mérkőzés előtt a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Nem félnek a Debrecentől a norvégok a DVSC-Rosenborg Európa Liga-selejtező előtt, a magyar csapatnál jó hangulatú meccset várnak, és mindenképpen gólt akarnak szerezni. Lesznek szurkolók is. 

„Nem szeretném elárulni, hogy pontosan hány meccsét láttam a Debrecennek, de az nem titok, az utolsó, Skonto elleni párharcot megtekintettük – nyilatkozta Kare Ingebrigtsen a Dvsc.hu-nak.

– Az a benyomásom, hogy jó csapat az ellenfelünk, megfelelő képességű játékosok alkotják a keretet. Nehéz meccs elé nézünk, ötven-ötven százalékra becsülöm az esélyeket a holnapi találkozón, de a két forduló alapján bizakodó vagyok a továbbjutást illetően."

"Az egyik erősségünk, hogy csapatként funkcionálunk, remélem, ezt holnap meg tudjuk mutatni. Nem gondolom, hogy az idegenbeli góloknak szerepük lesz. Persze azon leszünk, hogy gólt, gólokat lőjünk, de nem ezen múlik. Nekünk arra kell törekednünk, hogy a két meccs alapján továbbjussunk. Amennyire tudom, a Debrecen az egyik legerősebb csapat Magyarországon, a Rosenborggal összehasonlítva egyenlő erőt képvisel a két gárda. A stadion nagyon szép, nagyszerű futballt lehet játszani itt.”

A norvég Rosenborg csapatának edzése egy nappal a Debreceni VSC elleni Európa Liga-selejtező mérkőzés előtt. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Én is láttam a Debrecen több meccsét – mondta Mike Jensen, a Rosenborg dán légiósa is –Tudom, hogy kiváló játékosaik vannak, erős támadószekcióval rendelkeznek, ezt megpróbáljuk a védekezésünkkel ellensúlyozni.

Gólt kell szereznie a Debrecennek

„A két utolsó, Reykjavík elleni El-meccsüket láttuk – mondta Kondás Elemér, a Loki edzőj. – Jó csapat az ellenfelünk, több gólerős játékosuk van, emellett nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, sokszor voltak csoportkörben is, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk holnap. Masszívak, szervezett védekezésből kontrákat vezetnek. Nemzetközi meccset játszunk, ennek megfelelően motiváltnak kell lennünk. Azon vagyunk, hogy gólt, gólokat szerezzünk. A fellegekben nem szabad járni, hiszen a Rosenborg erős ellenfél, de ettől még meg akarjuk szerezni a győzelmet. Meglátjuk, hogy alakul. Remélem, sokan kilátogatnak majd, és a szurkolók jó hangulatú, élvezetes meccset látnak majd.”

Kondás Elemér Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Nem kell arra kihegyezni, hogy rúgom a gólokat, hiszen a csapat is meccsről meccsre jól teljesít, jó formát mutat – fogalmazott a Loki csatára. – Tény, ez eredményben nem mindig mutatkozott meg – hiszen Rigában és itthon a Puskás Akadémia ellen döntetlen játszottunk –, de ez azért volt, mert nem rúgtuk be a helyzeteket. Azt gondolom, lehetőségeink lesznek a Rosenborg ellen is, sok függ attól, milyen hatékonysággal használjuk ki, illetve védekezésben, taktikailag mennyire leszünk fegyelmezettek. Koncentráltságban is föléjük kell nőni, és akkor biztos lesz keresnivalónk." - mondta Tisza Tibor, a csapat csatára.

Jönnek az ultrák

"Hallottuk, hogy megint kint lesznek az ultrák, örülünk neki.

Aki valaha futballozott, tudja, hogy milyen sokat számít.

Bízom benne, még több szurkoló látogat ki, mint a Riga ellen. Azt gondolom, egy ilyen meccs után, mint a kilenc–kettes győzelem, megérdemeljük, hogy mögénk álljanak a debreceni drukkerek.”

A Nagyerdei Stadion csütörtökön hét pénztárral várja a DVSC–Rosenborg mérkőzésre szóló jegyeket vásárló szurkolókat. A stadion pénztárai szerdán 18 óráig, csütörtökön 10-től addig tartanak nyitva, ameddig érdeklődés lesz. A 20 órakor kezdődő meccset az M4 közvetíti élőben.