Társoldalunk:

A Diósgyőr a 93. percig vezetett, a Videoton nyert

2015.08.01. 20:21

A 93. percig vezetett, mégis kikapott a Diósgyőr hazai pályán a Videotontól a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában. A címvédő vendégcsapat két 1-0-s vereség után első góljait, illetve pontjait szerezte a bajnokságban úgy, hogy a második félidő jó részében emberhátrányban játszott.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Diósgyőri VTK - Videoton FC 1-2 (1-0)
Diósgyőr, 4264 néző, v.: Iványi
DVTK: Antal - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Egerszegi - Nikházi (Bognár, a szünetben), Koman, Barczi (Takács T., 72.), Bacsa (Halmai, 89.) - Grumic
Videoton: Pajovic - Szolnoki, Vinícius, Lang, Maréval - Simon Á. - Heffler (Ivanovski, 62.), Trebotic (Luijckx, 58.), Pátkai, Gyurcsó - Soumah (Oliveira, 69.)
gól: Koman (9., 11-esből), illetve Oliveira (93.), Pátkai (95.)
sárga lap: Nemes (41.), Okuka (45.), Koman (61.), Bacsa (70.), illetve Vinícius (8.), Simon Á. (11., 48.), Maréval (61.), Pátkai (68.)
kiállítva: Simon Á. (48.) 

Aktívan kezdte a mérkőzést a Diósgyőr, letámadta a Videotont, amely jó darabig nem tudta szervezetten kihozni a labdát, így támadást sem volt képes vezetni. A vendégek első helyzetére csaknem fél órát kellett várni, akkor is pontrúgásból alakult ki veszély. A játékrész hajrájára a DVTK lendülete is megtört, emiatt az utolsó percekben a pálya közepén zajlott az akkor már nem túl látványos játék. 

Nagy Videoton-helyzettel indult a második félidő - Maréval három méterről nem találta el a diósgyőri kaput -, két perccel később pedig emberhátrányba került a vendégcsapat: Simon Ádám kézzel ért a labdába a pálya közepén, amiért megkapta második sárga lapját. A Diósgyőr viszont nem élt a lehetőséggel, sokáig egyáltalán nem erőltette a támadásokat, miközben a másik oldalon adódott egy-két helyzet. A vége felé a hazai együttes is ismét veszélyeztetett, de a befejezéseknél hiányzott a határozottság.

A tíz emberrel is küzdő Videoton az ötperces hosszabbításban egy rossz hazaadást kihasználva szépített, majd másfél perccel később a győztes gólt is megszerezte.

Pátkai győztes gólja: