Vágólapra másolva!
A magyar női labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott a fehéroroszok ellen hétfőn, így bronzérmet szerzett a balatonfüredi Balaton Kupán.

Az elődöntőben Szlovákiával szemben tizenegyesekkel alulmaradó magyar válogatott Zeller Dóra találatával szerzett vezetést a 40. percben, majd a szünet után Rácz Zsófia büntetőjével biztosította be a győzelmet.

A 84. percben csereként pályára lépett a nemzeti csapat válogatottsági és gólrekordere, Pádár Anita,

aki ezen a találkozón ünnepelte 125. válogatottságát, egyben el is búcsúzott a nemzeti csapattól.
A bronzérmeket Kiss László korábbi női szövetségi kapitány, az MLSZ női bizottságának tagja adta át a válogatott tagjainak.

"Magabiztos győzelmet arattunk, úgy gondolom, egy percig sem volt kétséges a győzelmünk" - mondta a mérkőzés után Markó Edina az mlsz.hu-nak. "Sokat számított, hogy

Örülök, hogy a pályára lépő játékosok bizonyították, hogy itt a helyük a csapatban, illetve egy picit sikerült előrelépnünk is a tavalyi teljesítményünkhöz képest, hiszen veretlenül zártuk a viadalt. Bízom benne, hogy jövőre tovább javítunk, és hamarosan a tornagyőzelem is összejön majd a Balaton Kupán."

bronzmérkőzés:
Magyarország-Fehéroroszország 2-0 (1-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Mosdóczi Evelin, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória, Tóth Gabriella (Nagypál Fatima, 70.) - Csiszár Henrietta (Rácz Zsófia, 46.), Fenyvesi Evelin (Hummel-Smuczer Angéla, 61.) - Magyarics Zoé (Kirsztin Sára, 61.), Szuh Erika, Zeller Dóra (Pádár Anita, 84.) - Zágor Bernadett (Nagy Lilla, 46.)

döntő:
Szlovákia-Lengyelország 1-0

szombaton játszották:
elődöntő:
Szlovákia-Magyarország 4-4 (0-2) - 11-esekkel 4-2
Lengyelország-Fehéroroszország 2-2 - 11-esekkel 3-0