Cech potyával, az Arsenal otthoni blamával kezdett

Cech klubváltásának akkora jelentőséget tulajdonított az Arsenal, hogy Prágában külön is bemutatták a szrukolóknak
Vágólapra másolva!
A West Ham 2-0-ra győzött az Arsenal otthonában a Premier League első fordulójában. A Liverpool - Bogdán Ádámmal a kispadon - a Stoke City otthonában nyert 1-0-ra.

Minden jel arra mutatott, hogy csak az Arsenal nyerhet, hiszen a West Ham úgy utazott az Emirates-stadionba, hogy az első látogatás, vagyis a 2006-2007-es szezon óta nem tudott nyerni a városi rivális új otthonában. Ráadásul az Arsenal az angol Szuperkupa-döntőn legyőzte a bajnoki címvédő Chelsea-t, míg a West Ham kiesett az Európa Liga selejtezőjében a teljesen ismeretlen román Astra Giurgiu ellen.

Arsene Wenger csapata a nyáron leigazolta a Chelsea-től Petr Cecht, és a cseh kapus természetesen a kezdőcsapatban kapott helyet az első bajnokin. Akik azt mondták, hogy az Arsenal nagyot húzott Cech megszerzésével, azok lehet, hogy revidiálták az álláspontjukat, amikor a 43. percben Payet szabdrúgása után a kapus pocsék ütemben mozdult ki a kapujából, Kouyaté pedig őt megelőzve az üres kapuba fejelt. Pedig a statisztika azt mutatta, hogy az elmúlt három szezonban a legalább 50 lövéssel szembesülő kapusoknál Ceché volt a legjobb védési mutató (78 százalék).

A második félidő elején az Arsenal beleerősített, Giroud előbb az oldalhálót találta el, majd még közelebb járt, de megpattanó lövését Adriano bravúrral fogta. Támadott a hazai csapat, mégis a West Ham szerzett újabb gólt: Zárate elvette a labdát a 16-osnál Oxlade-Chamberlaintől, majd a kapu jobb oldalába lőtt. Hogy ez is Cech lelkén szárad-e? Koscielny valószínűleg zavarta a kilátásban, de azért egy vetődést megpróbálhatott volna a kapust.

Az Arsenal a hátralévő időben is letáborozott a West Ham térfelén, de nagyon görcsösek voltak a játékosai, ha pedig odaértek a kapu elé, akkor Adriano védett nagyott. Úgy tűnik, azoknak lesz igazuk, akik a rajt előtt azt szajkózták, hogy elöl még nagyon vékony az Arsenal ahhoz, hogy komolyan beleszólhasson a bajnoki cím sorsába. A következő hetekben kiderül, érkezik-e valaki Giroud mellé, a legtöbet a realos Karim Benzema nevét hallani a lehetséges csatárigazolások között.

A Liverpool idegenben, a Stoke City vendégeként nyert 1-0-ra, a (bomba)gólt a 86. percben Philippe Coutinho szerezte. Bogdán Ádám a kispadon ült.

Premier League, 1. forduló:
Arsenal - West Ham 0-2 (0-1)
gól: Kouyaté (43.), Zárate (57.)

Newcastle - Southampton 2-2 (1-1)
gól: P.D. Cissé (42.), Wijnaldum (48.), illetve Pellé (24.), Long (79.)

Stoke City - Liverpool 0-1 (0-0)
gól: Philippe Coutinho (86.)