Rálőttek a Fenerbahce válogatott játékosára

Mehmet Topal, Fenerbahce, foci
TURKEY, Istanbul : Plzen's Daniel Kolar (R) vies for the ball with Fenerbahce's Mehmet Topal during the UEFA Europa League round of 16 football match FC Viktoria Plzen vs Fenerbahce SK at Sukru Saracoglu stadium in Istanbul, on March 14, 2013. AFP PHOTO/OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
Rálőttek Mehmet Topalra, az isztambuli Fenerbahce labdarúgójára, szerencsére a 29 éves középpályást megvédte autója golyóálló ablaka a sérüléstől.

Nem életbiztosítás manapság Fenerbahce-játékosnak lenni. Az áprilisi csapatbusz elleni támadás után ezúttal a 29 éves válogatott középpályás, Mehmet Topal élt túl egy fegyveres támadást.

A játékos a keddi edzésről tartott hazafelé, amikor ismeretlen tettesek lövéseket adtak le rá. Az autó golyóálló szélvédője megvédte a 49-szeres török válogatott játékost, aki így sértetlenül megúszta az esetet.

Azt akarjuk, hogy a rendőrség a lehető leghamarabb megtalálja az elkövetőt. Érthetetlen az is, hogy az áprilisi támadás bűnöseit sem sikerült még megtalálni" - áll a klub közleményében.

Mehmet Topal Forrás: AFP/Ozan Kose

Áprilisban is történt merényletkísérlet

Négy hónapja a Fenerbahce csapatbuszára lőttek rá Trabzon közelében, amikor az isztambuli együttes hazafelé tartott a Rizespor felett aratott 5-1-es győzelmet követően. A járműre több lövést adtak le, súlyosan megsebesítve az arcán a busz sofőrjét, aki csak a csapat biztonsági embereinek segítségével tudta lefékezni a járművet.

A játékosok közül a támadásban senki sem sebesült meg, a történtek után a török szövetség úgy döntött, egy hétre felfüggeszti a labdarúgó-bajnokságot, s minden bajnoki, illetve kupamérkőzést elhalasztott.

Vasárnap a Hertha buszát támadták meg

Vasárnap a Hertha buszára lőtt rá egy motoros Bielefeldben, szerencsére senki sem sérült meg, a járművön csak a sofőr tartózkodott.

Dárdai Pál edző azt mondta, az eset nem volt különösebb hatással csapatra, az együttes egy idegenbeli, 2-0-s sikerrel kezdte a Német Kupát.