Vágólapra másolva!
Életének 84. évében elhunyt Hunyadvári Erzsébet, Puskás Ferenc özvegye.

Az 1932-ben született Hunyadvári Erzsébet 16 évesen, a Kispesti AC kézilabdázójaként ismerkedett meg Puskás Ferenccel, akivel 1950-ben kötött házasságot.

1952-ben született meg egyetlen gyermekük, Puskás Anikó, aki 2011-ben a spanyolországi Valenciában hunyt el.

Puskás Ferencné az 1956-os forradalom leverése után decemberben négyéves kislányával együtt gyalog hagyta el Magyarországot, és Olaszországban csatlakozott a férjéhez, aki Nyugat-Európában turnézott a Honvéddal.

Puskás Ferencné a férje óbudai szobrával Forrás: AFP

Puskás 1958-ban lett a Real Madrid játékosa, így családjával együtt a spanyol fővárosban telepedett le. A Honvéd-játékosként hivatásos katonának számító Puskás ellen a katonai ügyészség csoportosan külföldre szökés bűntette miatt nyomozást indított, ennek elévüléséig nem is tért haza, férje és lánya azonban az 1960-as évek közepétől már rendszeresen hazalátogatott a rokonokhoz. Puskás játékospályafutása után edzőként dolgozott, akárhova utazott a világban, felesége mindenhova követte.

Puskásék 1991-ben költöztek haza, és a korábbi legendás játékos utolsó éveiben súlyos betegsége miatt állandó gondozásra szorult. Puskás Ferencné férje halála után személyesen nyújtott segítséget a Puskás című életrajzi könyv, a Puskás Hungary dokumentumfilm elkészítéséhez, valamint a FIFA Puskás-díj megalapításához.