Dzsudzsák tiszta vizet öntött a pohárba

Dzsudzsák Balázs Helsinki, 2015. június 13.
Dzsudzsák Balázs örül a győzelemnek az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzés végén Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnorszá
Helsinki, 2015. június 13. Dzsudzsák Balázs örül a győzelemnek az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzés végén Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország-Magyarország 0-1. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A török lapok szerdán már tényként írták, hogy Dzsudzsák Balázs a Bursasporhoz igazol, ám a játékos az Origónak azt mondta: egyelőre csak megnézte, milyenek a körülmények a legutóbbi szezonban hatodik helyen végzett klubnál.

- cáfolta a török lapokban megjelent híreket Dzsudzsák az Origónak.

A 28 éves balszélsőnek december végén jár le a szerződése, és a Bosman-szabály alapján fél évvel a kontraktus lejárta előtt bármilyen klubbal egyeztethet.

Most szabadon előszerződést köthet egy másik csapattal,

ám ez esetben csak az év végétől szerepelhetne az új klubjában. A másik lehetőség, hogy leendő klubja pénzt fizet érte a Dinamónak, ez esetben azonnal eligazolhat, viszont az oroszoknak is rá kell bólintaniuk Dzsudzsák távozására.

A Dinamóval nem hosszabbított, ezért ki is került a moszkvaiak keretéből Forrás: RIA Novosti/Alexey Filippov

"Engedélyt kaptam a klubtól, hogy idejöhessek, megnézzem a stadiont, a központot mint egy lehetőséget" - folytatta Dzsudzsák, aki szerdán isztambuli átszállással utazott el Bursa városába.

"A másik dolog, hogy ez teljesen szabályos, mivel az utolsó hat hónapomban vagyok, tehát szabadon tárgyalhatok bárkivel, és ha már a klubom beleegyezett, akkor miért ne jönnék ki, és látnám a saját szememmel?"

Szerdán az Origónak sikerült telefonon elérnie a Bursaspor egyik - a neve elhallgatását kérő - sportvezetőjét, aki érdeklődésünkre azt mondta: "Egyelőre még semmi sem biztos, a klub a futballista válaszára vár. Többet nem mondhatok, várnunk kell, de szerdán vagy csütörtökön kiderül, hogy Dzsudzsák aláír-e a csapatunkhoz, vagy sem."

Fizetési kérdések

A német Bild közben arról ír, hogy Dzsudzsáknak a Bursaspor - prémiumok nélkül - évi nettó kétmillió eurós (626 millió forint) fizetést ajánl. A Hertha ajánlata szintén kétmillió euróról szól, de ez az összeg bruttó, és már tartalmazza az extrákat. Éppen ezért, a német lap szerint új sztár után kell néznie a berlini csapatnak. Azt azért meg kell említeni, hogy Dzsudzsák nemrég azt mondta, a Herthához szeretne igazolni, és Dárdai Pállal könnyen meg is tudott egyezni, így egyáltalán nem biztos, hogy az ajánlat nagysága alapján választana a magyar balszélső.

A 69-szeres válogatott focista hozzátette, most hazautazik, aztán csatlakozik a Moszkvához: "Itt pedig meglátjuk, mi lesz a döntés."

Hétfőn a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy

szíve szerint Dárdai Pál csapatához, a Herthához igazolna.

Ehhez azonban az is kell, hogy a berliniek eladják a brazil Ronnyt, amire közel sem biztos, hogy sor kerül. "Elmondtam a legutóbbi interjúban is, más hely a prioritás, de azt is hangsúlyozom, hogy a végsőkig én sem várhatok.

Valamint külön hangsúlyoztam mindig is, ha konkrétum lesz, én fogok saját magam beszámolni róla, se magyar, se semmilyen újság nem fogja nélkülem hamarabb lehozni."

A Bursasport 1963-ban alapították,

1967 és 2004 között az első osztályban szerepelt, majd kiesett a másodosztályba, ahonnan két évvel később jutott fel újra. 2010-ben megnyerte a török bajnokságot, így a BL-csoportkörben vehetett részt.

Egy csoportba került a Valenciával, a Manchester Uniteddel és a Rangersszel, végül egy pontot sikerült szereznie, hazai pályán a skótok ellen 1-1-re végzett. Tavaly a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

A klub elnöke, Recep Bölükbasi idén áprilisban azt mondta, hogy nagynevű focistákat szeretnének a csapathoz csábítani, és közel vannak Ronaldinho megszerzéséhez. A brazil végül a Fluminensét választotta.